Pätica papagájov sprosto nadávala návštevníkom: Zoo ich musela pred ľuďmi schovať

NETKY.SK • 30 September 2020, 21:08 • 2 min
Pätica papagájov sprosto nadávala návštevníkom: Zoo ich musela pred ľuďmi schovať

Zoologická záhrada vo Friskney na východe Anglicka skryla päť papagájov pred zrakmi návštevníkov. Papagáje sivé, známe tiež ako žako, totiž ľuďom sprosto nadávali. Informoval o tom spravodajský web BBC.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ zoo vyjadril nádej, že sa papagáje v novej skupine naučia iné slová. "Ak ale ostatné naučia nadávky a ja budem mať nakoniec 250 sprostých vtákov, neviem, čo budeme robiť," tvrdí.

 

Päticu papagájov získala zoo Lincolnshire Wildlife Park, ktorá sídli asi 160 kilometrov severne od Londýna, tento rok v auguste.

 

Najskôr ich umiestnili do karantény a pred časom ich vystavili pre návštevníkov. Vo vonkajších voliérach ale africkí operenci dlho nevydržali.

 

Ľuďom, ktorí si vtáky prišli prezrieť, totiž sprosto nadávali. Správa zoo sa tak rozhodla papagáje radšej dočasne skryť v zázemí neprístupnom verejnosti.

 

 

Jess Newtonova, ktorá sa v anglickej zoo o papagáje stará, považovala podľa BBC ich hlúpe slová spočiatku za zábavné. Dúfala ale, že po premiestnení do voliér s nadávaním prestanú. To sa však prepočítala.

 

"Papagáje nadávajú, aby vyvolali reakcie či odpoveď," vysvetlil riaditeľ zoo Steve Nichols. Ak sa na ne začnú ľudia udivene pozerať alebo sa dokonca začnú smiať, povzbudí to vtáky podľa neho k ďalšiemu útoku nadávok.

 

"Niektorým návštevníkom to pripadalo smiešne, ale cez víkend k nám chodia deti, a tak sme sa rozhodli ich radšej presunúť," povedal Nichols.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies