TIP NA KNIHU Nebezpečná a vášnivá rodina Soranovcov vám ukáže svet, ktorý nepoznáte

NETKY.SK • 5 Február 2022, 18:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Nebezpečná a vášnivá rodina Soranovcov vám ukáže svet, ktorý nepoznáte

Ako asi trávi deň človek, čo je oddaný mafii? Možno je tvrdý ako kameň, možno má myseľ plnú zla a oči poznačené klamstvom. Možno sa priatelí s nočnými morami a možno navštevuje lekcie neslušného správania, v rámci ktorých zabudne tajomstvo skutočného úsmevu a zapamätá si, ako sa hrá na podvod.

slovakia

left justify in out

Dohady, ach dohady. Môžeme nečinne sedieť aj celé hodiny a spytovať si fantáziu, ale beztak sa topíme v sladkohorkej nevedomosti.
Gabrielle Bernátová, mladá slovenská autorka, našťastie pre viacerých spokojných čitateľov, neostala pri úvahe a radšej sa pokúsila rozpísať príbeh istého mafiánskeho rodu Soranovcov, a to nie iba v jednej knihe, ale v niekoľkodielnej sérii!

 

Pre ňu

 

Ako sa nechala počuť autorka, dej jej začal v duši tancovať, keď dovŕšila sedemnásť rokov. Kto Gabrielle Bernátovú sleduje na sociálnych sieťach, je viac-menej oboznámený s jej úprimným, pre niekoho až ostrým spôsobom vyjadrovania, a dá sa dokonca povedať, že to tvorí akúsi charakteristickú črtu, neodmysliteľne patriacu k jej povahe.

 

img


Pravdovravnosť teda spôsobila priznanie, že Soranovská séria zapustila korene v období, keď ona sama utiekla od tých, ktorí mali pôvodne zastávať úlohu pestúnov. Písala, aby sa jej uľavilo, vymýšľala pre seba a svoje potešenie. Zrejme vtedy netušila, že jedného dňa, o roky neskôr, sa nápad dočká aj zhmotnenia a budú ho môcť v rukách držať čitatelia na celom Slovensku.

 

Séria

 

Séria o Soranovcoch by mala pozostávať zo šiestich častí, pričom dve sa už bijú o pozornosť na knižnom trhu a na zvyšné si čitatelia môžu brúsiť zuby v priebehu roka, pretože, ako autorka poznamenala, usilovne prikladá prsty ku klávesnici a robí možné i nemožné, aby splnila, čo sľúbila.
 

Jednotlivé diely nesú zaujímavé názvy, lákajúce vyskúšať, čo sa asi za nimi skrýva, ale veď koniec-koncov uznajte sami. Soranovci sa v knižnom šate prihovárajú ako: Mrcha, Šťastie prichádza v intervaloch, Vražda, sex a sem-tam láska, Emo&Viktória, Lea Kapitánová a Lea Soranová.

 

img

 

Lea

 

Hoci sa v rozprávaní krútia všelijaké postavy, pre vývoj deja je naozaj dôležitá jedna, ktorá roznecuje asi najväčšie vášne a pohráva sa s nitkami osudov. Reč je o Lei Soranovej, ktorej niekdajšie rozhodnutia, či dobré a či zlé, nakoniec vyústili do zrodu klanu Soranovcov.

 

„Ako som napísala v knihe, Lea je silná osobnosť, ale silní ľudia bývajú aj extrémne zraniteľní. Nemôžete celý život schytávať rany bez toho, žeby to s vami po psychickej stránke nič neurobilo. Napriek všetkým opatreniam, ktoré podniknete, sú ľudská psychika a mozog taká neprebádaná oblasť, že ani jeden z nás si nemôže povedať, že by v tú danú chvíľu urobil niečo inak," povedala na adresu hrdinky autorka.

 

Mohlo by vás zaujímať: TIP NA KNIHU: Tam, kde nie je strach, nemôže vojsť ani odvaha

 

Aby séria pútala obsahom i vzhľadom, je treba mať človeka šikovného, ktorý dokáže vyčítať aj medzi riadkami a vložiť víziu tak, aby výsledný dizajn pôsobil viac ako dobre. V prípade Gabrielle Bernátovej sa o vynikajúcu prácu postarala grafička Jana Križanová, ktorá vraj jediná vedela pretaviť jej predstavu do viditeľnej podoby.

 

Myšlienky

 

Pokiaľ niekoho v mysli šteklí, čo asi prináša do literatúry klan Soranovcov, akiste ho navnadia a na kúpu presvedčia i početné pozitívne ohlasy, ako aj autorkine slová, vyňaté z príbehu.
Ponúkam teda náhľad do srdca postáv, ktoré poslúžia na zamyslenie i na zoznámenie sa s pisateľkiným štýlom.

 

img

 

„Ver mi, Viki, život nie je len o zamilovanosti a o tých krásnych predstavách šťastného manželstva, deťoch a vnúčatách. Je to aj o tých zlých veciach, s ktorými sa niekedy človek ťažko vyrovná. To je niečo, čo sama dobre poznáš. Samozrejme, že všetko záleží od človeka, ale niektoré veci sa nedajú len tak zahodiť za hlavu."

 

„Rodina je pocit príslušnosti bez akéhokoľvek nároku na honorár."

 

„Raz si každý z nás musí jednoducho priznať, že zlyhanie nie je prehra. Je to možnosť byť o niečo skúsenejší. Zlyhaním nedávame ľuďom na známosť, že sme skončili, ale že máme stále silu bojovať."

 

 

 

Ďalšie informácie o sérii si môžete vyhľadať tu.
https://www.vsetkooknihach.sk/seria-o-soranovcoch/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies