Stavba nových cestných vozoviek D4 a R7 sa zrejme predĺži

NETKY.SK • 17 Júl 2019, 14:00 • 2 min
Stavba nových cestných vozoviek D4 a R7 sa zrejme predĺži

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) počas dnešného dňa informovalo, že posledné vzorky z násypov na stavbe diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v okolí Bratislavy potvrdili výskyt nepovolených látok.

slovakia

left justify in out

V troch vzorkách posledného testovania sa vyskytoval azbest, ktorý síce po zakopaní do zeme neohrozuje zdravie ľudí, avšak manipulácia s ním je nebezpečná. Rezort dopravy preto podnikne kroky, aby bol všetok nepovolený materiál zo stavby odstránený a cesta spĺňala všetky kritéria určené stavebným povolením.

 

img


"Vždy som veľmi jasne a transparentne komunikoval, že všetky diaľnice musia spĺňať nielen technické, ale aj environmentálne kritériá. Preto som dal urobiť viacero testovaní napriek tomu, že koncesionár tvrdí, že je všetko v poriadku. Podnikneme všetky potrebné kroky, aby v násypoch diaľnice neostal žiadny nebezpečný materiál," povedal minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd). Koncesionár to navyše podľa vyjadrenia ministra musí zabezpečiť na vlastné náklady.

 

img


Na základe výsledkov posledných testov sekcia ministerstva dopravy okamžite vyzvala koncesionára, aby odviezol všetok kontaminovaný materiál a nahradil ho nezávadným materiálom. Nezávislý dozor je tiež povinný vysvetliť, ako je možné, že takýto odpad neidentifikoval a ministerstvo o tom neinformoval.

 

img


"Podľa dostupných údajov sa problém týka relatívne krátkeho úseku diaľnice D4 pri Jarovciach a je možné kontaminovanú zeminu odviesť a nahradiť ju kvalitnými materiálmi," informovala rezortná hovorkyňa Karolína Ducká. Finálny termín otvorenia diaľnice sa bude zrejme posúvať.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies