Neila Armstronga pochovajú na mori

NETKY.SK • 7 September 2012, 06:55 • 2 min
Neila Armstronga pochovajú na mori

Neila Armstronga pochovajú na mori - Kultúra Neila Armstronga, prvého človeka, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca, pochovajú na mori. Podrobnejšie informácie týkajúce sa času a miesta pohrebu však nie sú k dispozícii, uviedol dnes hovorca rodiny zosnulého as

slovakia

left justify in out

imgNeila Armstronga, prvého človeka, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca, pochovajú na mori. Podrobnejšie informácie týkajúce sa času a miesta pohrebu však nie sú k dispozícii, uviedol dnes hovorca rodiny zosnulého astronauta pre agentúru AP.
      Neil Armstrong bol veliteľom kozmickej lode Apollo 11, ktorá 21. júla 1969 pristála na Mesiaci. Predtým, ako sa zapojil do vesmírneho programu, pôsobil ako pilot amerického námorného bojového letectva.
      Zomrel 25. augusta v Cincinatti vo veku 82 rokov. 
      Verejná pietna rozlúčka s Armstrongom sa uskutoční vo Washingtonskej národnej katedrále vo štvrtok 13. septembra. Začne sa o 10.00 h miestneho času (16.00 h SELČ). V priamom prenose ju odvysiela televízia Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA). Účasť na spomienkovej slávnosti si musia záujemcovia vopred rezervovať cez NASA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies