Putin podpísal špeciálne zákony. Pripravuje sa na dlhú vojnu?

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 06:00 • 2 min
Putin podpísal špeciálne zákony. Pripravuje sa na dlhú vojnu?

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok podpísal zákon, ktorý umožňuje vláde zaviesť špeciálne ekonomické opatrenia.

slovakia

left justify in out

Špeciálne opatrenia sa majú týkať podpory ruských ozbrojených síl počas „protiteroristických a ďalších operácií“ mimo krajinu. Po prijatí týchto opatrení nebudú môcť spoločnosti odmietnuť vládne kontrakty a zamestnanci budú musieť pracovať v noci aj počas sviatkov. Vláda tiež získala právo dočasne reaktivovať mobilizačné kapacity a zariadenia a právo odúčtovať hmotný majetok štátnych rezerv. 

 

Prečítajte si aj: Hrozivý scenár pre Európu môže byť skutočnosťou. Hrozí nám energia na prídel!

 

img


Rusko tak zjavne  pretvára svoj priemysel na podporu invázie a pripravuje sa na to, že vojenská agresia na Ukrajine tak skoro neskončí. 

Putin vo štvrtok podpísal aj ďalšie zákony. Tie zahŕňajú prísnejšie opatrenia pre jednotlivcov alebo subjekty, ktoré Rusko považuje za zahraničných agentov, a rozširujú trestnú zodpovednosť za zbehnutie na velezradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies