Podniky na Slovensku zatiaľ nie sú pripravené na možný tvrdý lockdown

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 12:02 • 2 min
Podniky na Slovensku zatiaľ nie sú pripravené na možný tvrdý lockdown

SLOVENSKO - Fabriky zatiaľ nie sú pripravené na tvrdý lockdown.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podniky na Slovensku zatiaľ nemajú možnosť pripraviť sa na možný tvrdý lockdown. Vláda v nedeľu odsúhlasila, že ak nové opatrenia na riešenie aktuálnej pandemickej situácie nezaberú do 21. marca, začne sa príprava na zavedenie tvrdého obmedzenia pohybu, zastavenie výroby a uzavretie krajiny.

 

img

 

Fabriky však zatiaľ nevedia, čo by takýto krok znamenal konkrétne pre nich. Ministerstvo hospodárstva neodpovedalo na otázky agentúry SITA, ktorých podnikov by sa prerušenie výroby týkalo a na ako dlho by museli zastať výrobné linky.

 

img

 

„Tieto otázky sú v tejto chvíli predčasné," reagovalo minosterstvo hospodárstva na otázku týkajúcu sa prípadnej kompenzácie.

 

Kabinet v nedeľu schválil desať okruhov opatrení, ktorých cieľom má byť zastaviť nárast hospitalizácií v nemocniciach a spomaliť šírenie ochorenia Covid-19. 

 

Súvisiaci článok: Zákaz vychádzania, povinné respirátory a mnoho ďalších opatrení je známych. Matovič ďakuje za dobre odvedenú robotu

 

Okrem iných pravidiel platných od 8. marca sa sprísnia aj kontroly prechodu štátnych hraníc, zaviesť sa má podmienka 72-hodinového negatívneho testu pre vstup na Slovensko pre pendlerov zo susedných krajín.

 

Tiež sa navrhuje zacieliť testovanie na koronavírus na osoby s príznakmi, osoby v ohniskách a potenciálnych ohniskách. Zvýšiť sa má tiež počet kontrol vykonávaných príslušníkmi Policajného zboru.

 

Súvisiaci článok: V uliciach stretnete oveľa viac policajtov a vojakov! Budú kontrolovať dodržiavanie opatrení



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies