Enviropolícia objasnila ďalší prípad nelegálneho ukladania odpadov za milióny eur

NETKY.SK • 12 Marec 2024, 07:30 • 2 min
Enviropolícia objasnila ďalší prípad nelegálneho ukladania odpadov za milióny eur

Vyšetrovateľ Enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z obce Baka v okrese Dunajská Streda, za spáchanie zločinu neoprávnené nakladanie s odpadmi.

slovakia

left justify in out

Obvinený je podozrivý, že v období rokov 2021 až 2023, v areáli nelegálnej skládky „Studené“, v obci Most pri Bratislave, okres Senec, neoprávnene zakopával do zeme a ukladal na povrch terénu rôzny stavebný odpad.

V objekte takto postupne protiprávne uložil viac ako 100.000,- m³ odpadu. Konkrétne rôzne zmesi betónu, tehál, škridiel, obkladového materiálu a keramiky, zeminy a kameniva, zmiešané odpady zo stavieb a demolácií, ako aj ďalší odpad. Podľa znaleckého posudku náklady na odstránenie tohto odpadu budú vo výške viac ako 4 milióny eur.

Kto, čo aj z nedbanlivosti, nakladá s odpadmi vo veľkom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, potrestá sa odňatím slobody až na osem rokov.

Polícia upozorňuje občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračné (Polícia SR - Bratislava)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies