REPORTÁŽ: Bratislavskú vináreň prerobili na divadlo - Teatro Colorato pokrstil herec Marek Majeský!

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 08:41 • 2 min
REPORTÁŽ: Bratislavskú vináreň prerobili na divadlo - Teatro Colorato pokrstil herec Marek Majeský!

Bratislava má nové divadlo Teatro Colorato! Novovzniknuté divadlo na Františkánskom námestí slávnostne pokrstil herec Marek Majeský a Netky pri tom nemohli chýbať! Ako krásne vyzerá zrekonštruovaná vináreň a čo divadlu zaželal krstný otec a ďalší herci Jana Hubinská, Štefan Bučko a Peter Pavlík sa dozviete v našej reportáži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Teatro Colorato má na konte stovky predstavení po celom Slovensku i v zahraničí a získalo mnohé ocenenia. Teraz sa už teší na milovníkov divadla vo vlastnom priestore, v ktorom plánuje hrať počas celého leta!  

 

„Divadlo sme začali rekonštruovať počas pandémie. Prerobili sme bývalú vináreň v centre Bratislavy. Kvôli opatreniam sme museli čakať na otvorenie až dodnes. Máme veľkú radosť, lebo doteraz nás divák musel hľadať. Raz sme hrali tam, inokedy tam. Teraz budú diváci vedieť - tu sídli takéto divadlo s takouto poetikou. Divácka základňa sa nám tak môže ešte viac rozšíriť. V zájazdovaní však mienime naďalej pokračovať,“ prezradil režisér a riaditeľ Teatro Colorato Peter Weinciller.

 

 

img

 

Na otvorení sa zišli Jana Hubinská, Štefan Bučko, Peter Kočiš, Peter Pavlík, Boris Hanečka, Adriena Bartošová, Jana Valocká a ďalší milovníci divadla. Krstný otec, divadelný, filmový, televízny, dabingový herec Marek Majeský, podpísal poslednú tehlu stavby, ktorú členovia divadla vložili do múru. Následne Marek spolu s Janou Hubinskou, Štefanom Bučkom a Mons. Jozefom Haľkom slávnostne prestrihli pásku.

 

„Na Slovensku je stále málo divadelných priestorov a naše hlavné mesto by si ich zaslúžilo. Preto som veľmi rád, že som mohol toto divadlo voviesť do života. Želám mu veľa spokojných divákov a krásnych nových úspešných inscenácií,“ neskrýval radosť herec Marek Majeský.

 

img

 

Teatro Colorato funguje už 13 rokov a odohralo stovky predstavení doma aj vo svete - v Anglicku, v Taliansku, Srbsku, Francúzsku, v Maďarsku, Poľsku i v susedných Čechách. Divadlo získalo rôzne ocenenia za celé inscenácie, ale aj za individuálne herecké výkony, za scénickú hudbu, dramaturgiu, či réžiu a aj viaceré divácke ceny. Obrovský ohlas malo na medzinárodnom divadelnom festivale vo Francúzsku v Cannes, kde za inscenáciu Louis Braille získalo Hlavnú cenu. Po otvorení sa rozhodlo fungovať aj v lete. Nový priestor plánuje Teatro Colorato využívať aj na iné typy kultúrnych podujatí, na koncerty, vystúpenia, prezentácie, diskusie, projekcie a výstavy. Divadlo ho chce poskytnúť aj iným divadelným či umeleckým zoskupeniam. Teatro Colorato nájdete na adrese Františkánske námestie 2 v Bratislave a na stránke www.colorato.sk




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies