Nechajte si narásť fúzy, podporíte dobrú vec

NETKY.SK • 16 November 2019, 08:44 • 2 min
Nechajte si narásť fúzy, podporíte dobrú vec

BRATISLAVA - November, vo svete známy aj ako mesiac boja proti rakovine, sa mení na Movember. Kampaň Movember siaha až do roku 2003.

slovakia

left justify in out

Začalo to vtedy keď sa dvaja kamoši rozhodli zájsť na pivo. Téma vracajúcich sa módnych trendov ich zaviedla k vtipnej myšlienke – oživiť zašlú slávu kedysi populárnych fúzov. O pár dní neskôr sa rozhodli dať celej veci hlbší význam. Inšpirovali sa kamarátovou mamou, ktorá získavala peniaze na boj proti rakovine pľúc, a tak vznikla kampaň za mužské zdravie a prevenciu rakoviny prostaty. Podarilo sa im nájsť 30 chlapov, ktorí ich výzvu prijali – 10 dolárov a k tomu si nechať narásť fúzy.

 

obrazok

 

Entuziazmus, s akým do toho všetci išli, ich nakopol k tomu, aby dali svojej kampani patričnú formalitu. A to sa aj podarilo. Odvtedy, každým rokom narastá vo svete povedomie o Movembri a s ním aj o rakovine prostaty. Oficiálne kampane dnes prebiehajú v 21 krajinách po celom svete.

 

Rakovina prostaty patrí u mužov medzi najviac rozšírené nádorové ochorenia zhubného charakteru. U nás ide dokonca o druhú najčastejšiu príčinu úmrtia mužov. Pri včasnej diagnostike sa dá vyliečiť až 95 % prípadov. Preto by mali muži hodiť na pravidelné prehliadky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies