Neapol chce proti AC Miláno odčiniť ligovú prehru, Real hostí Chelsea

NETKY.SK • 11 Apríl 2023, 10:15 • 2 min
Neapol chce proti AC Miláno odčiniť ligovú prehru, Real hostí Chelsea

BRATISLAVA - SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom nastúpia na úvodný štvrťfinálový duel Ligy majstrov na pôde AC Miláno s cieľom odčiniť domácu prehru 0:4 zo Serie A. V druhom stredajšom dueli s tradičným výkopom o 21.00 h privíta obhajca trofeje Real Madrid londýnsku Chelsea.

slovakia

left justify in out

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom nastúpia na úvodný štvrťfinálový duel Ligy majstrov na pôde AC Miláno s cieľom odčiniť domácu prehru 0:4 zo Serie A. V druhom stredajšom dueli s tradičným výkopom o 21.00 h privíta obhajca trofeje Real Madrid londýnsku Chelsea. Odvety sú na programe 18. apríla.

 

Neapol suverénne kráča za ziskom prvého talianskeho titulu od roku 1990. Na čele tabuľky má 16-bodový náskok pred Laziom Rím a k definitívnemu zisku "scudetta" mu v zostávajúcich deviatch kolách stačia štyri víťazstvá. Neapolčania sa však túžia presadiť aj na európskej scéne. V prípade postupu cez AC by sa v semifinále stretli s lepším zo súboja medzi milánskym Interom a Benficou Lisabon. Tréner Neapola Luciano Spalletti dúfa, že na San Sire bude mať v stredu k dispozícii aj nigérijského útočníka Victora Osimhena. Najlepší strelec Serie A pre zranenie chýbal v zostave pri domácej ligovej prehre s AC Miláno i pri víťazstve 2:1 na pôde Lecce. Osimhen vsietil v tejto sezóne 25 gólov vo všetkých súťažiach. "Uplynulé dva zápasy potvrdili, že bez Victora sa nám v útoku ťažko presadzuje. Je to futbalista, ktorý si dokáže nabehnúť do voľného priestoru a naviazať na seba protihráčov. Tvrdo pracuje pre mužstvo, má hlad po futbale a jeho prínos je obrovský," priznal Spalletti pre akreditované médiá. Hráčom AC Miláno nevyšla generálka na Neapol, keď doma uhrali s Empoli iba bezgólovú remízu. Stredopoliar Brahim Diaz však verí, že proti lídrovi najvyššej talianskej súťaže sa prezentujú v oveľa lepšom svetle. "Naši hráči i fanúšikovia milujú Ligu majstrov. AC Miláno dokázalo v minulosti už veľakrát vyhrať túto súťaž a teraz má po dlhých rokoch opäť šancu dostať sa v nej ďaleko. Pre taliansky futbal to bude sviatok, veď vo štvrťfinále na seba narazia úradujúci a budúci majster. Neapol má už titul takmer vo vrecku, no rúbe vysoko aj v Lige majstrov a určite sa bude chcieť rehabilitovať za nedávnu prehru 0:4. Čaká nás náročný dvojzápas," zdôraznil Diaz.

 

img

 

Real po domácej prehre 2:3 s Villarrealom stráca v La Lige na vedúcu Barcelonu už 13 bodov, no v Španielskom pohári postúpil do finále a stále má šancu obhájiť triumf v najprestížnejšej európskej súťaži. Tréner Carlo Ancelotti sa v konfrontácii s Chelsea bude opäť spoliehať na Karima Benzemu, ktorý sa pri víťazstve 4:0 na pôde Barcelony v semifinálovej odvete Španielskeho pohára zaskvel čistým hetrikom. Rovnaký kúsok sa mu podaril aj štyri dni predtým v ligovom súboji s Valladolidom. "Karim opäť pracuje na tie najvyšeie obrátky a v každom zápase potvrdzuje, že je rozdielový hráč. Pomohla mu reprezentačná prestávka. Tvrdo trénoval a jeho strelecká forma je obdivuhodná. Liga majstrov je pre Real vždy obrovská motivácia. Naše mužstvo by som prirovnal k bojleru. Čím sme bližšie k zisku trofeje, tým máme vyššiu prevádzkovú teplotu a sme schopní podávať maximálne výkony. Verím, že to potvrdíme aj v dueloch s Chelsea," uviedol Ancelotti.

 

Chelsea sa v Premier League trápi a v tabuľke figuruje až na 11. mieste. Uplynulú sobotu prehrala na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 0:1. Staronový tréner "The Blues" Frank Lampard je však presvedčený, že proti Realu sa tím dokáže vybičovať. "Túžba a charakter často dokážu vo futbale robiť divy. Stačí si spomenúť na našu víťaznú púť v Lige majstrov zo sezóny 2011/2012, keď sme na ceste za trofejou vyradili Neapol, Barcelonu a vo finále sme po jedenástkovom rozstrele zdolali aj domáci Bayern Mníchov," zaspomínal si Lampard, ktorý bol v Alianz aréne kapitán Chelsea.

 

Prvé štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov, STREDA 12. apríla o 21.00 h: AC Miláno - SSC Neapol /rozhoduje: István Kovács (Rum.)/ Real Madrid - Chelsea FC /rozhoduje: Francois Letexier (Fr.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies