Michal Martikán mieri do Tokia, nebude však členom slovenskej výpravy!

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 17:03 • 2 min
Michal Martikán mieri do Tokia, nebude však členom slovenskej výpravy!

Držiteľ piatich olympijských medailí vo vodnom slalome Michal Martikán si nevybojoval účasť na OH v Tokiu, ale do metropoly Japonska predsa len odletel.

slovakia

left justify in out

Po prvýkrát vo svojej kariére sa pod piatimi kruhmi predstaví nie ako člen slovenskej, ale rakúskej výpravy (dočasný tréner kanoistky Nadine Weratschnigovej). Bronzová medailistka z MS 2019 sa nie vlastnou vinou dostala do ťažkej situácie, keď do Tokia musela odísť bez trénera Michiho Sieberta.

 

img

 

Rakúsky kanoistický zväz je s ním "vo vojne" a neschválil mu akreditáciu, a tak Rakúšania poprosili o pomoc dvojnásobného olympijského víťaza zo Slovenska.

Štyridsaťdvaročný Martikán si veľmi váži povolenie odletieť do Tokia od svojho zamestnávateľa VŠC Dukla Banská Bystrica. V Japonsku by mal dohliadať na záverečnú prípravu rakúskej medailovej nádeje v disciplíne C1.

 

"Mal by som mať dozor nad záverečnou fázou prípravy Nadine. Meniť štýl jej jazdy, to už asi nebude vhodné, ale nejaké moje postrehy, detaily a psychologické nastavenie na preteky, v tom by som jej mohol pomôcť. Mojou úlohou bude motivovať ju v posledných fázach prípravy a poradiť jej niečo," skonštatoval Martikán.

 

 

Slovenský kanoista neuspel v olympijskom kvalifikačnom boji v konfrontácii s Matejom Beňušom, ale na diaľku mu bude držať prsty. Rovnako ako aj ďalším trom reprezentantom SR vo vodnom slalome Jakubovi Grigarovi, Eliške Mintálovej a Monike Škáchovej.

 

 

"Všetci dobre vedia, čo majú robiť. Ak by chceli predsa len počuť môj názor, tak nech všetko robia poriadne a zodpovedne, lebo olympiáda je o detailoch. Ak sa im to podarí, potom môžu prísť aj výsledky.

 

Ako na záver dodal, pravidlá sú nastavené na jednu jazdu. Mnohokrát sa už stalo, že víťaz kvalifikácie napokon nezískal zlato. "Myslím si však, že naši reprezentanti majú na to, aby priniesli domov medailu, aj zlatú," zakončil Martikán pre Rádio Slovensko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies