Dagmar Batthyány preniesla svoje umenie aj do šiat

NETKY.SK • 6 December 2019, 15:57 • 2 min
Dagmar Batthyány preniesla svoje umenie aj do šiat

BRATISLAVA - V Primaciálnom paláci to v pondelok večer vyzeralo naozaj elegantne. Dizajnérka Dagmar Batthyány (53) vytvorila zaujímavé odevné či nábytkové diela.

slovakia

left justify in out

Módna show bola vytvorená z látok, ktoré boli kópiou obrazov autorky výstavy. Umenie premietnuté do módy, aj takto by sa dala nazvať jej nová kolekcia.

 

img

 

Modely vytvorila Rebecca Justh a módny salón Eleganta s Katkou Cenig , ktorá navrhla model pre Dagmar. Jemne priesvitná blúzka a nohavice netradičného strihu s   boli realizované špeciálne na túto príležitosť. Salón Lombardi odprezentoval kravaty a motýliky z autorskej dielne Dagmar Batthyány. Modely predviedli známe osobnosti zo sveta kultúry, biznisu a športu napr.
Jana Hubinská, Alexandra Palevská, Katka Feldeková s dcérou Ankou,Romana Kollárová, Roman Volák. V hľadisku tlieskali:
Jozef Banáš s manželkou, Ľubomír Feldek, Karin Majtánová či Renata Názlerová.

 

img

 

Hudobne bohatý program

 

Mladá speváčka Teri Csikos, ktorá sa objavila v markizáckej šou The Voice a na svojej prvej skladbe spolupracovala s Janou Kirschner, prispela k večeru svojim spevom, ako aj Katka Feldeková. Moderátorom večera bol Marcel Forgáč. Na saxofóne hral Pavol Greksa. Jarolím E. Ružička hral na husliach - 1.koncertný majster Sl. filharmónie husľový virtuóz.

 

Okrem oblečenia aj nábytok a zrkadlá

 

Obrazy, komody, hodiny, starožitné rámy tzv. Naličniky zreštaurované autorkou majú niekoľko 100 rokov pričom najstarší má 390 r. Sú to rámy okien z duchovných budov z oblasti starých Slovanov, čo bola aj téma výstavy. Piár výstavy sa ujala dlhoročná kamarátka autorky, pani Mária Priečinská alias Mary Kejk, ktorá svojho času robila managerku P. Nagyovi a R. Grigorovovi.

 

img

 

Kráľovské občerstvenie

 

Občerstvenie viac ako 1000 druhov zákuskov zdobených ružami a zlatom. Víno ,syry,... boli z talianskej produkcie firmy L'Angolo di vino.


Všetky produkty budú súčasťou showroomu firmy Stylle galery1, ktorá prizvala autorku k spolupráci.

 

Výstava sa ďalej posúva do zahraničia a jednotlivé objekty budú vystavené  neskôr v Bratislave v plánovanom showroome firmy Stylle gallery1.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona