NBA: Noah atakuje desaťročie staré Divacovo maximum

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 17:41 • 2 min
NBA: Noah atakuje desaťročie staré Divacovo maximum

CHICAGO - Basketbalový center Joakim Noah má od 6. februára v NBA priemer hodný stredného rozohrávača - 7,3 asistencie na zápas.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom súboji svojho Chicaga v Bostone vytiahol 29-ročný pivot až 13 prihrávok na kôš, čo bol jeho šiesty zápas ročníka s dvojciferným počtom asistencií. Je to najviac od sezóny 2003/2004, v ktorej Srb Vlade Divac deväťkrát nazbieral aspoň desať prihrávok v jednom zápase. Informovala o tom ESPN.

 

Syn francúzskej tenisovej legendy Yannicka Noaha má v tomto ročníku priemer 5,2 asistencie na jeden duel, v NBA mu patrí 26. priečka. Nijaký iný podkošový hráč nie je v rebríčku vyššie, lídrom poradia je Chris Paul z Los Angeles Clippers s priemerom 10,9 asistencie pred denverským Ty Lawsonom (8,8) a Johnom Wallom z Washingtonu (8,7). V elitnej dvadsaťpäťke sú výlučne rozohrávači a dvaja krídelníci - LeBron James s Kevinom Durantom, ktorí však často alternujú práve na pozícii tvorcov hry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies