NBA: Minnesota s čínskym spolumajiteľom

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 09:24 • 2 min
NBA: Minnesota s čínskym spolumajiteľom

MINNEAPOLIS - Väčšinový majiteľ basketbalovej Minnesoty Glen Taylor priviedol do NBA prvého čínskeho investora. Pre svoj klub získal Šanghajčana Li-čang Ťianga, ktorému odstúpil päťpercentný podiel.

slovakia

left justify in out

Súčasťou vlastníckej skupiny Timberwolves sa stal aj realitný magnát z New Jersey Meyer Orbach s 9,5 percenta. Li-čang podniká na poli športového marketingu a očakáva sa, že jeho vstupom do NBA Timberwolves zabodujú na čínskom trhu. Zakladateľ Double-Edged Sports Company je už väčšinovým majiteľom španielskeho prvoligového futbalového klubu Granada CF a disponuje aj menšinovým podielom v organizácii ženskej WNBA Minnesota Lynx.


"Verím, že robím správnu vec, ktorá prospeje našej organizácii aj lige. Li-čang sa veľmi zaujíma o možnosti, ktoré sa mu ponúkajú. Čína je všade okolo nás, mali by sme nájsť spôsob, ako s ňou spolupracovať," povedal Taylor.


V minulosti sa o čínsky kapitál uchádzal majiteľ Clevelandu Dan Gilbert, ale v roku 2009 zostalo len pri ponuke na predaj 15-percentného podielu. Basketbal a NBA zvlášť sa v Číne tešia obrovskej popularite od účinkovania Jao Minga v Houstone. Nový rozmer partnerstva by mohol do Minnesoty priviesť ďalších hráčov z najľudnatejšej krajiny sveta, plánujú sa aj exhibičné zápasy a klub bude mať zrejme v Číne aj stálu kanceláriu.


Taylor v apríli urobil rozsiahle personálne zmeny. Za hlavného trénera najal Toma Thibodeaua, ktorému zveril aj úlohu prezidenta basketbalových operácií, a generálnym manažérom sa stal Scott Layden.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies