Na most cez Váh v Hlohovci sa po deviatich mesiacoch vrátia autá aj autobusy

NETKY.SK • 9 Január 2023, 13:30 • 2 min
Na most cez Váh v Hlohovci sa po deviatich mesiacoch vrátia autá aj autobusy

HLOHOVEC - Most ponad Váh na ceste II/513 v Hlohovci bude po deviatich mesiacoch opäť otvorený pre motorové vozidlá dnes od 18:00.

slovakia

left justify in out

Prvé prímestské autobusy sa naň vrátia v utorok 10. januára. Komplexná rekonštrukcia mosta bude pokračovať bez ďalších výrazných dopravných obmedzení. Informoval o tom odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja.

Návrat dopravy umožnil Okresný úrad v Trnave na základe výsledkov decembrovej skúšky zaťažiteľnosti mosta. „Znamená to, že sa naplnil účel rekonštrukcie, ktorým bolo zvýšiť bezpečnosť a stabilitu mosta. Tým sa končí obdobie dočasných obmedzení, ktoré znižovali komfort obyvateľov Hlohovca a jeho okolia. Všetkým ďakujem za trpezlivosť. Rekonštrukcia mosta bude pokračovať bez ďalších výrazných dopravných obmedzení,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Most bude v pondelok odovzdaný do predčasného užívania na základe záverov rokovania kompetentných orgánov. Režim premávky bude upravený dopravným značením. Chodci môžu po moste naďalej prechádzať po chodníku. Od utorka 10. januára sa na most vrátia aj prímestské autobusy. Posilnené vlakové spojenie Hlohovca s Leopoldovom zostane k dispozícii do nedele 15. januára. Následne budú vlaky na tejto trase premávať v štandardnom režime podľa platného grafikonu.

Cestný most cez Váh v Hlohovci uzavreli 30. marca minulého roku pre závažné poruchy v podobe trhlín na jeho pilieroch, ktoré ohrozovali stabilitu mostnej konštrukcie. Už predtým sa začala jeho komplexná rekonštrukcia za približne 5,5 milióna eur, ktorá bude trvať až do leta tohto roku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies