Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 13:16 • 2 min
Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa ospravedlnil všetkým Ukrajincom za svoju neprimeranú reakciu, ktorá by mohla podkopať ich spravodlivé úsilie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti. Doplnil, že postoj Slovenskej republiky k územnej celistvosti Ukrajiny bol vždy veľmi jasný. Zdôraznil tiež, že dodržiavanie medzinárodného práva je nevyhnutnosťou.

„Postoj Slovenska k územnej celistvosti Ukrajiny bol vždy veľmi jasný. Dodržiavanie medzinárodného práva je nevyhnutné. Ospravedlňujem sa všetkým Ukrajincom za svoju nevhodnú reakciu, ktorá mohla podkopať ich spravodlivé úsilie," uviedol Matovič.

 

Súvisiaci článok: Korčok na Ukrajine žehlí Matovičove výroky! Od premiéra žiadajú oficiálne ospravedlnenie.

 


Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba kritizoval v stredu 3. marca slovenského premiéra Matoviča za jeho výroky vo vysielaní Rádia Expres z utorka 2. marca. Matovič na otázku, čo sľúbil Rusku za dodávku vakcín Sputnik V, odpovedal, že Zakarpatskú Ukrajinu. Neskôr predseda slovenskej vlády doplnil, že nesľúbil nič a naznačil, že žartoval.

 

„Nech ich vymení za niekoľko slovenských regiónov,“ napísal na sociálnej sieti Twitter Kuleba. Doplnil, že je nešťastné, že „slovenský premiér svojimi nevhodnými vyjadreniami kazí nesmierne priateľské a úprimné vzťahy medzi Ukrajinou a Slovenskom“.

 

PONUKA, KTORÁ SA NEODMIETA Včera neskoro večer som dostal od výrobcu vakcíny Sputnik V oficiálnu ponuku, že v situácii,...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Štvrtok 4. marca 2021

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies