NBA: Jordan či Obama blahoželali rekordným Warriors

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:06 • 2 min
NBA: Jordan či Obama blahoželali rekordným Warriors

OAKLAND - Akokoľvek nedotknuteľná sa zdala byť roky méta 73 víťazstiev v 82-zápasovej základnej časti NBA, basketbalistom Golden State Warriors sa ju predsa podarilo dosiahnuť.

slovakia

left justify in out

V posledný hrací deň tabuľkovej fázy sezóny 2015/2016 triumfovali nad Memphisom 125:104 a prekonali doterajší rekord 72 výhier v podaní Jordanovho Chicaga z ročníka 1995/1996.

"Skvelý spôsob, ako zakončiť túto úžasnú základnú časť," citovala AP trénera Warriors Steva Kerra, ktorý bol pred dvoma desaťročiami súčasťou víťazného stroja Bulls ako hráč. "Mojim zverencom som povedal - za milión rokov by mi nenapadlo, že tento rekord môže byť niekedy prekonaný. Mýlil som sa, ale znova vyslovím rovnakú prognózu ako pred dvadsiatimi rokmi - nemyslím si, že toto niekto prekoná. Potreboval by základnú časť s bilanciou 74-8 a dúfam, že naši fanúšikovia ju od nás nebudú očakávať v nasledujúcom ročníku."

Po prekonaní rekordu sa gratulácie do Oaklandu hrnuli zo všetkých strán. "Chcem im zablahoželať k ich úžasnej sezóne. Basketbal sa vyvíja a rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Sledovať Warriors prináša kopec zábavy a teším sa, čo prevedú v play-off," odkázal do Kalifornie Michael Jordan, ktorého spoluhráčmi v rekordnej sezóne boli okrem Kerra aj také esá ako Scottie Pippen a Dennis Rodman.

"Gratulácia Warriors, skvelej partičke chlapov na palubovke aj mimo nej. Ak mal niekto prekonať rekord Bulls, tak som rád, že sú to práve oni," tweetoval napríklad prezident USA Barack Obama, veľký fanúšik basketbalu a osobitne Chicaga.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies