NBA: Allen odmietol uzavrieť kruh návratom do Milwaukee

NETKY.SK • 16 Október 2014, 14:33 • 2 min
NBA: Allen odmietol uzavrieť kruh návratom do Milwaukee

MILWAUKEE - Najlepší strelec trojok v histórii zámorskej basketbalovej NBA Ray Allen nezavŕši kariéru tam, kde ju pred osemnástimi rokmi odštartoval - v Milwaukee.

slovakia

left justify in out

Už 39-ročný strieľajúci rozohrávač je po odchode z Miami voľným hráčom, ale s výberom ďalšieho pôsobiska sa neponáhľa a v hre dokonca je aj koniec kariéry.

 

"Kontaktovali sme ho, no nemal záujem. Stále zvažuje rôzne možnosti. Mysleli sme si, že nastala tá správna situácia na jeho návrat, lebo mladí chlapci v našom tíme by sa od neho mohli mnohému priučiť," povedal pre Milwaukee Journal Sentinel nový tréner tímu Jason Kidd. 

 

Allen si obliekal dres Bucks šesť a pol sezóny. V tíme tvoril veľkú trojku spoločne so Samom Cassellom a Glennom Robinsonom, ktorí priviedli "jeleňov" do finále Východnej konferencie 2001. V roku 2003 Allena vymenili do Seattlu, kde pobudol do leta 2007. V Bostone sa potom spojil s Paulom Pierceom a Kevinom Garnettom a spoločne získali svoj prvý titul v NBA hneď na konci prvého roku spolupráce. Allen sa druhýkrát tešil vlani s Miami a predznamenal, že basketbal bude hrať do štyridsiatky. Lídrom v celkovom počte nastrieľaných trojok je od februára 2011, keď v tejto štatistike prekonal legendu Indiany Reggieho Millera. Aktuálne má na konte 2973 trojok, Miller sa dávno zastavil na čísle 2560. Práve súčasný tréner Milwaukee Kidd je na tretej priečke (1988). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies