Nawalka: Kapustka je hráč s veľkým talentom

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:22 • 2 min
Nawalka: Kapustka je hráč s veľkým talentom

NICE - Futbalisti Poľska zažili v nedeľu historickú chvíľu na scéne majstrovstiev Európy. V rámci C-skupiny kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) zdolali v Nice hráčov Severného Írska (1:0) a získali pre svoju vlasť vôbec prvý triumf na ME. Pri oboch predchádzajúcich účastiach, v rokoch 2008 aj 2012, skončili Poliaci svoje účinkovanie už základnej skupine bez víťazstva na konte.

slovakia

left justify in out

Tréner "bielo-červených" Adam Nawalka opäť prekvapil, do základnej jedenástky zaradil mladučkého 19-ročného krídelníka Cracovie Krakov Bartosza Kapustku. Tínedžer sa mu odvďačil kvalitným výkonom, pochvalne sa o ňom na twitteri vyjadrili Gary Lineker či Rio Ferdinand. Taliansky portál Il Messaggero dokonca v pondelok informoval o tom, že o Kapustku majú eminentný záujem Juventus Turín a Borussia Dortmund.


"Musím pochváliť všetkých hráčov, nielen Kapustku. Dali do zápasu srdce. Kapustka je hráč s veľkým talentom, keď som sa rozhodol postaviť ho, nemal som žiadne obavy. Už pred pár dňami som sa s ním rozprával a povedal som mu, že nastúpi. Nepotreboval žiadnu mentálnu prípravu. Zvládol tlak tak isto, ako kedysi ja sám, keď ma do národného tímu povolal Jacek Gmoch. Presne som vedel, ako sa Bartosz pred zápasom cítil, pred rokmi som bol v rovnakej pozícii. Samozrejme, ešte má rezervy a musí popracovať, aby ďalej napredoval," cituje portál eurosport.onet.pl slová kouča Nawalku, ktorý v rokoch 1977-1980 nastúpil za Poľsko v 34 stretnutiach.


"Získať tri body bolo našou prioritou. Ďakujem hráčom za ich nasadenie, Severné Írsko hralo veľmi tvrdo. Fantastický zápas odohral Arek Milik, gól bol ocenením jeho dobrej hry," doplnil Nawalka, ktorý sa už sústredí na zápas s Nemeckom (štvrtok 16. júna v Paríži). "Záverečným hvizdom stretnutia so Severným Írskom sa začala naša príprava na Nemecko. Hráči ukázali, že vedia zvládať náročné situácie," skonštatoval 58-ročný rodák z Krakova.


"Uvedomujeme si, kto bude favoritom štvrtkového stretnutia. Nedeľný triumf nám vlial viac sebadôvery, ale netreba zabúdať, že teraz na nás čaká ešte náročnejšia úloha," vyhlásil podľa webu sport.pl kanonier Bayernu Mníchov Robert Lewandowski.


Severní Íri zažili neúspešný debut na ME, navyše prišli o obdivuhodnú 12-zápasovú sériu bez prehry. Zverenci trénera Michaela O´Neilla však väčšinu duelu ťahali za kratší koniec, do priestoru poľskej bránky netrafili ani raz. "Bol to ťažký zápas, Poliaci hrali výborne. Musím zložiť poklonu mojim zverencom, že dokázali zostať v hre. Snažili sme sa, ale súper nás do ničoho nepustil. V nedeľu vyhral lepší tím," vyhlásil O´Neill pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA). "Nebol to ten tím, čo sa sem prebojoval. Nehrali sme našu hru. Musíme zvýšiť bojovnosť a dať do hry väčšie srdce," nadviazal pre BBC Sport útočník Kyle Lafferty. "George Best sa narodí iba raz za sto rokov," výstižne zahlásil taliansky denník La Gazzetta dello Sport.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies