Kam zmizol ruský minister Šojgu a žije ešte? Jeho dcéra pridala čudný status

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 11:53 • 2 min
Kam zmizol ruský minister Šojgu a žije ešte? Jeho dcéra pridala čudný status

Tesne pred Vianocami predniesol ruský minister obrany Sergej Šojgu prejav k dôstojníkom za prítomnosti prezidenta Vladimíra Putina. Tvrdil, že špeciálny tím amerických vojakov chystá na Ukrajine provokáciu s chemickými zbraňami a z ich použitia potom môže obviniť Rusko.

slovakia

left justify in out

Výrok Šojgua naopak vyvolal špekulácie, že operáciu, ktorá by dala zámienku na útok, naopak chystá Rusko. Ukrajinská vojenská rozviedka uvádza, že v hre je v tejto súvislosti veľká chemická továreň v meste Horlivka na území, ktoré ovládajú s pomocou Moskvy prerušení separatisti.

 

img


Vladimír Putin Šojgua pred desiatimi rokmi menoval za ministra s úlohou dohliadať na modernizáciu a reformy ruskej armády. Nebol spokojný s vystúpením vojska počas vojny s Gruzínskom v roku 2008, kedy sa ukázala jeho nepripravenosť a v niektorých prípadoch technická zaostalosť ozbrojených síl. Vojaci sa napríklad kvôli zlyhaniu komunikačného systému a vysielačiek museli navzájom informovať mobilnými telefónmi.
 

 

Sergej Šojgu sa aktuálne na verejnosti už takmer vôbec neobjavuje. Niektorí ho dokonca považujú za mŕtveho. Je veľmi ťažké odhadnúť, čo sa práve deje s pravou rukou ruského prezidenta. Napovedať by nám však mohol podozrivý status jeho dcéry Xenie.
 

img


Dcéra ministra obrany napísala príspevok, ktorý vyzerá, ako by sa so svojím otcom lúčila. „Moja pýcha, hviezda, ktorá mi ukazuje cestu,“ začala písať. „Som hrdá na to, že som tvojou dcérou,“ zakončila zvláštny status. Boli za ním jej narodeniny, alebo je Šojgu v nepríjemnej situácii? 

 

img

 


Správa jeho dcéry, finančnej expertky a charitatívnej pracovníčky, prišla uprostred rastúcej neistoty. Ruské velenie čelí na Ukrajine problémom a práve Šojgu je jedným z jeho popredných predstaviteľov. Okupanti na Ukrajine stratili vyše štyridsať generálov a plukovníkov, aby toho nebolo málo, ešte prišli o legendárny krížnik Moskva. Obchodný magnát v exile a Putinov nepriateľ Leonid Nevzlin predtým vyhlásil, že Šojgu kvôli neúspechom utrpel masívny infarkt. „Je na jednotke intenzívnej starostlivosti a napojený na prístroje," uviedol. To by sa ale ruský minister len ťažko pripojil k online schôdzkam, na ktorých bol v minulých týždňoch niekoľkokrát videný.

 

img


Putinov hovorca Dmitrij Peskov sa k jeho neprítomnosti nakoniec vyjadril. „Minister obrany má v tejto dobe veľa práce. Prebieha špeciálna vojenská operácia,“ uviedol stroho. „Nie je čas na mediálne aktivity,“ doplnil pre  denník  Daily Mail.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona