Na Britániu udrela búrka Ciara

NETKY.SK • 9 Február 2020, 11:31 • 2 min
Na Britániu udrela búrka Ciara

LONDÝN - Premávka vlakov, dopravných lietadiel a trajektov bola v nedeľu v mnohých častiach Británie dočasne pozastavená, niektoré športové podujatia zrušené a zároveň vydané meteorologické varovania pred búrkou Ciara, ktorá udrela na ostrovy vetrom v sile hurikánu a rýchlosťou až 129 kilometrov za hodinu, približuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Najmenej desať železničných spoločností na území Spojeného kráľovstva vydalo varovania, že vlaková premávka je momentálne rizikom, a približne 20 ďalších informovalo cestujúcich, aby sa pripravili na meškanie spojov, pretože silný vietor môže v priebehu dňa poškodiť elektrické vedenia a na koľaje môžu popadať konáre stromov či iné predmety dofúkané tam búrkou, opisuje AP.

 

 

Obmedzenia sa týkajú aj londýnskych letísk Heathrow, Gatwick a London City. Britské aerolínie niektoré domáce a európske lety rebukujú a spoločnosť Virgin Airlines niekoľko letov úplne zrušila.

 

Búrka Ciara môže so sebou takisto priniesť do Británie a Írska silný dážď - meteorologická služba Met Office preto vydala už niekoľko desiatok a výstrah a varovaní pred záplavami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies