Kaliforniu zasiahli silné dažde, bez elektriny ostali tisícky ľudí

NETKY.SK • 2 Január 2023, 09:00 • 2 min
Kaliforniu zasiahli silné dažde, bez elektriny ostali tisícky ľudí

LOS ANGELES - Americký štát Kalifornia zasiahli počas víkendu rekordné dažde, pre ktoré ostali tisícky ľudí bez elektriny. Miestne úrady sa pre povodne pripravujú na možnú evakuáciu obyvateľov. TASR prevzala správu z agentúr DPA a TCA a AP.

slovakia

left justify in out

Pre prívalové povodne boli uzavreté dôležité cestné komunikácie južne od mesta Sacramento. V nedeľu ráno miestneho času tam bolo bez elektriny viac ako 41.000 odberateľov. Úrady na severe Kalifornie v dôsledku povodní varovali tamojších obyvateľov pred možnou evakuáciou. Mesto Oakland zaznamenalo v sobotu najvlhkejší deň od roku 1970. V neďalekom San Franciscu bola sobota druhým najvlhkejším dňom za uplynulých viac ako 170 rokov, spadlo tam až 138 milimetrov zrážok, uviedla americká Národná meteorologická služba. Kaliforniu sužovalo minulý rok extrémne sucho. Víkendové dažde teda pomohli doplniť zásoby v niekoľkých vodných nádržiach. Silnú búrku očakávajú meteorológovia v najbližších dňoch v Los Angeles. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies