Platforma PayPal odkúpila firmu poskytujúcu bezpečnostné technológie pre kryptomeny

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 17:21 • 2 min
Platforma PayPal odkúpila firmu poskytujúcu bezpečnostné technológie pre kryptomeny

Americká spoločnosť PayPal prevádzkujúca internetový platobný systém kupuje firmu Curv, ktorá prostredníctvom cloudových služieb poskytuje bezpečnostné technológie pre spoločnosti s digitálnymi aktívami.

slovakia

left justify in out

Firma PayPal uviedla, že táto akvizícia pomôže „zrýchleniu a rozšíreniu" jej podpory pre kryptomeny a digitálne aktíva. Hodnota transakcie je necelých 200 miliónov dolárov, povedal pre americkú televíznu stanicu CNBC zdroj oboznámený s problematikou. Očakáva sa, že akvizícia sa uzavrie v prvej polovici tohto roka.

 

img


„Akvizícia spoločnosti Curv je súčasťou našej snahy investovať do talentu a technológií na uskutočnenie našej vízie inkluzívnejšieho finančného systému,“  tvrdí viceprezident spoločnosti PayPal Jose Fernandez da Ponte.


Kúpa firmy Curv prichádza len niekoľko mesiacov po tom, ako PayPal potvrdil svoj záväzok voči rýchlo rastúcemu segmentu digitálnych aktív. V októbri sa totiž PayPal vyjadril, že posun ku kryptomenám je „nevyhnutný". PayPal má údajne zaplatiť zhruba 200 miliónov dolárov.

 

PayPal tiež kúpil švédsku firmu iZettle za 2,2 miliardy dolárov, a to v roku 2018.

 

 

PayPal je internetový platobný systém, v minulosti patriaci spoločnosti eBay. Umožňuje prevody peňazí medzi účtami, ktoré sú identifikované e-mailovými adresami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies