NATO: Stretnutie Putina a Trumpa je v súlade s našou politikou

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 16:15 • 2 min
NATO: Stretnutie Putina a Trumpa je v súlade s našou politikou

MOSKVA - Podľa generálneho tajomníka NATO, Jensa Stoltenberga, by prípadné stretnutie medzi Vladimírom Putinom a Donaldom Trumpom bolo v súlade s politikou NATO voči Rusku.

slovakia

left justify in out

"Rokovania medzi prezidentom Trumpom a prezidentom Putinom zodpovedá politike NATO, pretože NATO verí v dialóg s Ruskom," oznámil generálny tajomník Stotlenberg.

 

Stotlenberg taktiež pripomenul, že spojenectvo s Ruskom sa riadi dvoma základnými princípmi – zdržanlivosť a politický dialóg. Z jednej strany NATO musí udržiavať dialóg s Ruskom s cieľom zlepšiť vzťahy s ním a z druhej strany -je v prípade neúspechu nutné zabrániť nežiadúcim incidentom a ich vývoju do nekontrolovateľných situácií.

 

"Keď je napätie také vysoké ako teraz, dialóg je ešte dôležitejší," zdôraznil Stoltenberg.

 

Na konci júna Moskvu navštívi asistent amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton. Ruský prezidentský hovorca, Dmitrij Peskov, nevylúčil možnosť stretnutia Boltona s prezidentom Putinom. Peskov tiež povedal, že zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne nové informácie, o stretnutí Putina a Trumpa.

 

Medzitým už rakúske noviny oznámili, že stretnutie dvoch vodcov sa uskutoční 15. júla vo Viedni. Podľa publikácie vo Viedni sa už nachádzajú ruskí a americkí diplomati, ktorí pripravujú spomínané stretnutie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies