Nasťa Kuzminová je späť!

NETKY.SK • 8 December 2016, 13:05 • 2 min
Nasťa Kuzminová je späť!

POKLJUKA - Na biatlonovú elitu čaká v najbližších štyroch dňoch rande v pretekoch Svetového pohára v slovinskej Pokljuke a slovenskí priaznivci s napätím očakávajú, ako dopadne návrat do súťažného diania v podaní Anastasie Kuzminovej.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobná olympijská šampiónka necelých 17 mesiacov po narodení dcérky Olivie vybehne do piatkových rýchlostných pretekov žien na 7,5 km, v sobotu by v prípade potrebného výsledku v šprinte mala absolvovať stíhačku na 10 km a v nedeľu bude členkou slovenskej štafety na 4x 6 km. Kuzminová predbežne má v pláne okrem Pokljuky aj budúcotýždňový štart v českom Novom Meste na Morave. Okrem Kuzminovej sa v Pokljuke predstavia aj sestry Paulína a Ivana Fialkové a tiež Terézia Poliaková. Skúsená Jana Gereková tento Svetový pohár vynecháva, namiesto toho sa predstaví na podujatí IBU Cupu v talianskom Ridnaune.

Trénerka ženskej reprezentácie SR Anna Murínová sa teší, že Kuzminová pomôže štafete. "S Nasťou sme komunikovali, trénovala v Obertilliachu. Je zdravotne v poriadku, teší sa na prvý štart a všetci sme v očakávaní, kam sa zaradí, ako zamieša karty. Samozrejme, chceme v štafete zájsť pekný výsledok, verím, že do desiateho miesta. Mala som v hlave poradie úsekov, ale s Jankou Gerekovou pochopiteľne, takže to budem musieť zmeniť," uviedla Anna Murínová na špecializovanom webe biathlon-info.sk.

Kuzminová má z Pokljuky v zbierke jedno druhé, tretie aj štvrté miesto z troch rôznych disciplín. Slovinské stredisko je špecifické svojou vysokou nadmorskou výškou 1345 m. V redšom vzduchu sa horšie behá, čo môže mať vplyv na strelecké výkony. "Záverečné sústredenie sme absolvovali v rakúskom Obertilliachu, kde boli veľmi dobré podmienky na najazdenie posledných objemových tréningov a vyladenie niektorých detailov pred prvým štartom. Všetko vyzerá byť fajn, ale ťažko predpovedať, Nasťa vynechala predsa len dve súťažne sezóny, ak nerátam marcovú kvalifikáciu na IBU Cupe v Martelli. Je zdravá, namotivovaná a pozitívne naladená. To je dôležité. Prvý ostrý štart v piatok nám ukáže lepší obraz, ako na tom je," avizovala členka Kuzminovej tímu Natália Prekopová pre biathlon-info.sk.

Zatiaľ jedinou Slovenkou s bodmi vo Svetovom pohári 2016/2017 po úvodnej trojici pretekov vo švédskom Östersunde je Paulína Fialková. S 32 bodmi jej priebežne patrí 32. priečka.

"Teším sa, lebo ešte som v Pokljuke nezažila škaredé počasie, má svoje čaro. Pretekáme sa tu často, mám odtiaľto veľmi dobré aj veľmi zlé spomienky, tak dúfam, že tento rok odídem s dobrými. Niektoré časti trate, najmä zjazdy, sú nebezpečné, bude záležať na snehových podmienkach," upozornila Paulína Fialková. Jej úlohou bude zbierať body a posunúť sa v hodnotení SP do Top 25, aby sa v Novom Meste dostala do pretekov s hromadným štartom. "Zatiaľ som nad tým neuvažovala, ale samozrejme, že sa tam chcem dostať. Dúfam, že sa to podarí a doženiem aj tú jednu absenciu z úvodu sezóny," dodala P. Fialková.

Program 2. kola Svetového pohára 2016/2017 v biatlone v slovinskej Pokljuke (9. - 11. decembra):


piatok 9. 12.: rýchlostné preteky mužov na 10 km (11.30 h)
piatok 9. 12.: rýchlostné preteky žien na 7,5 km (14.15)
sobota 10. 12.: stíhacie preteky mužov na 12,5 km (11.45)
sobota 10. 12.: stíhacie preteky žien na 10 km (14.45)
nedeľa 11. 12.: štafety mužov na 4x 7,5 km (11.15)
nedeľa 11. 12.: štafety žien na 4x 6 km (14.30) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies