Našli časť lietadla zničeného pri útoku na dvojičky v New Yorku

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 07:16 • 2 min
Našli časť lietadla zničeného pri útoku na dvojičky v New Yorku

New York - Časť podvozku jedného z unesených lietadiel, zničených pri útokoch z 11. septembra 2001, pravdepodobne objavili v New Yorku v blízkosti miesta, kde stáli budovy Svetového obchodného centra (WTC). Oznámila to v piatok agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu newyorského policajného zboru ide o kus kovu so zvyškami káblov a pák s jasne viditeľným identifikačným číslom stroja typu Boeing.      

 

Objekt s rozmermi 0,9 krát 0,5 metra sa našiel v oblasti Dolného Manhattanu, zaklinený medzi mešitou a susedným výškovým bytovým domom. Lokalita sa nachádza len asi tri bloky od "Ground Zero", teda miesta, kde pred 11. septembrom stál komplex WTC. 

Predpokladanú súčasť leteckého podvozku objavili v stredu inšpektori pri prieskume strechy budovy, v ktorej už tri roky funguje moslimská modlitebňa a má v nej vzniknúť islamské komunitné centrum. Detailná expertíza by mala stanoviť, ktorému z dvojice unesených lietadiel patrí nájdená časť podvozku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies