Naši hokejisti prehrali s Kanadou 4:1 a dnes nezískavajú ani jeden bod!

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 22:07 • 2 min
Naši hokejisti prehrali s Kanadou 4:1 a dnes nezískavajú ani jeden bod!

MINSK - Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v sobotu vo svojom druhom vystúpení na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku s Kanadou po sympatickom výkone 1:4, keď zámorský tím strelil dva góly v úplnom závere.

slovakia

left justify in out

Slovenský kolektív siahal na bodový zisk, skúsení Kanaďania však už nechceli pripustiť ďalšiu blamáž po piatkovej prehre s Francúzskom a v tretej tretine strhli víťazstvo na svoju stranu. Veľkou oporou Slovenska bol opäť brankár Ján Laco. Premiéru na šampionáte zažil Andrej Šťastný, ktorý v zostave nahradil Martina Réwaya. Ten pôvodne nemal hrať pre zranenie, ale napokon naskočil do tretej tretiny. 


Tím SR viedol gólom Karola Slobodu, ktorý bol pre obrancu premiérovým v reprezentácie, Kanaďania však dokázali rýchlo odpovedať. V 48. min prepálil Laca Hodgson a favorit viedol. Slováci už nedokázali na tento presný zásah odpovedať. V závere ešte "javorové listy" pridali ďalšie dva góly. 


Kanada zdolali Slovensko vo vzájomných stretnutiach dvadsiatytretíkrát v histórii (bilancia z pohľadu SR 21 - 4 - 23). Na svetových šampionátoch uspel zámorský kolektív proti SR už deviatykrát z trinástich duelov. Slovensko má po dvoch stretnutiach na svojom konte jeden bod a v pondelok naň čaká súboj s Francúzskom. 

 

Kanaďania po piatkovej prehre začali agresívne a neustále dobiedzali pred brankárom Lacom, ktorý musel od prvej minúty riešiť viaceré nebezpečné situácie. Stretnutiu nechýbali napätie, dramatické súboje i menšie strkanice. Obaja brankári museli predviesť viacero zákrokov, Scrivensa preveroval najmä Šatan. Slováci ponúkli po troch fauloch súperom presilovky, ale pozorná defenzíva ich zvládla ubrániť aj vďaka pozornému Lacovi. Kanaďania boli vďaka početným výhodám aktívnejší, ale skóre sa nemenilo. 

 

Hneď v úvode druhej tretiny vyskúšal rýchlosť Lacovej lapačky zblízka Read. Oba tímy hrali atraktívny hokej. Slováci potom hrali tri presilovky, vďaka čomu získali prevahu. Pri druhej Sloboda prenechal nešťastne puk Turrisovi, ktorého však vychytal Laco. V 33. min obranca Vítkovíc svoju chybu napravil, pri tretej početnej výhode poslal puk na bránku, pred ktorou zakrýval Scrivensovi výhľad Šatan, a Slováci viedli. Kanaďania po góle pridali na dôraze, po strele Schenna ešte zazvonila na bránke žŕdka. V 38. min po veľkom závare pred Lacom napriahol Garrison a jeho strelu tečoval Ward do siete - 1:1. 

 

Úvod tretej tretiny bol opatrnejší. V 46. min trafil Monahan len hornú žŕdku, na opačnej strane po prečíslení zakončoval Ďaloga vysoko nad a potom Kanaďania otočili skóre. Hodgson z ľavého kruhu trafil do vzdialenejšieho rohu slovenskej bránky. Kanaďania sa naďalej tlačili do zakončenia, Laco aj so šťastím vytlačil pokus Schenna. Slovenský tím sa snažil o vyrovnanie, Scrivensa ohrozoval najmä z diaľky a útočníci sa snažili o teč pukov. Napriek veľkej snahe Slovákov sa im už nepodarilo skórovať a kanadské víťazstvo poistili v závere Bieksa a Ward. 

 

A-skupina (Čižovka Arena): 
Kanada - Slovensko 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) 
Góly: 38. J. Ward (Garrison), 48. Hodgson (Garrison, Kadri), 58. Bieksa (Turris), 59. J. Ward (Myers, Burrows) - 33. K. Sloboda (Miklík) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Nord (Švéd.), Olenin (Rus.) - Puolakka, Suominen (obaja Fín.), 6400 divákov 

 

Zostavy: 
Kanada: Scrivens - Bieksa, Garrison, Myers, Coburn, Gudbranson, Ellis, Rielly - Read, Turris, Chimera - MacKinnon, B. Schenn, Burrows - Brouwer, Hodgson, Kadri - Huderdeau, J. Ward, Monahan - Scheifele 
Slovensko: J. Laco - K. Sloboda, Marek Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, J. Valach, Švarný, J. Brejčák - Šatan, Hrivík, L. Nagy - Tatar, Viedenský, Pánik - Miklík, Marcinko, Tybor - Skokan, A. Šťastný, J. Mikúš - 41. Réway 

 

 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Kanada     2 1 0 1 0 6:4 4 
2. Nórsko 1 1 0 0 0 3:0 3 
Švédsko 1 1 0 0 0 3:0 3 
4. Francúzsko     1 0 1 0 0 3:2 2 
Česko     1 0 1 0 0 3:2 2 
6. Slovensko 2 0 0 1 1 3:7 1 
7. Taliansko 1 0 0 0 1 0:3 0 
Dánsko 1 0 0 0 1 0:3 0 

 

Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies