Národný inšpektorát práce chce zjednotiť činnosť všetkých inšpektorátov

NETKY.SK • 6 December 2017, 09:09 • 2 min
Národný inšpektorát práce chce zjednotiť činnosť všetkých inšpektorátov

BANSKÁ BYSTRICA - Novoprijatú koncepciu činnosti Národného inšpektorátu práce (NIP) do roku 2020 predstavia slovenským inšpektorátom práce na seminári, ktorý sa bude konať v dňoch 7. a 8. decembra v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala Judita Richterová z kancelárie námestníka generálneho riaditeľa NIP, prioritou novoprijatej koncepcie je zlepšiť ochranu zamestnancov pri práci.

 

"Za najväčšiu prioritu považujem venovať sa problematikám prevencie, osvety a nastaveniu prehľadnej a vyváženej legislatívy. Na jednej strane budeme pravidelne hodnotiť kvalitu a efektivitu inšpektorátov práce a jednotlivých zamestnancov, ale na strane druhej im musíme vytvoriť vhodné podmienky napríklad v súvislosti s odborným vzdelávaním, technickou podporou, finančným ohodnotením a jednotným usmerňovaním. Spokojný zamestnanec sústavy inšpekcie práce vytvára predpoklad kvalitného a efektívneho plnenia úloh inšpekcie práce, z čoho vyplýva ochrana práv, života a zdravia zamestnancov a úspech podnikateľov,“ uviedol v tejto súvislosti generálny riaditeľ NIP Karol Habina.

 

Cieľom NIP je stanoviť si jednotné fungovanie a štandardy práce na celoslovenskej úrovni tak, aby inšpekcia práce nebola vnímaná ako „strašiak“, ale skôr ako dohľad nad bezpečnosťou, zdravím a právami zamestnancov. Ako uviedla riaditeľka odboru inšpekcie práce Miroslava Skičková, NIP bude pri plnení stanovených cieľov zohľadňovať a rešpektovať existujúce rámcové dokumenty, najmä Stratégiu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v Slovenskej republike na roky 2016 – 2020 a program jej realizácie a Štátnu koncepciu Slovenskej republiky Inteligentný priemysel pre Slovensko.

 

Účasť na seminári potvrdil štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislav Ondruš, ako aj zástupcovia zamestnancov a zamestnávateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies