Národná diaľničná spoločnosť spustili novú službu, ktorá bude pomáhať motoristom v núdzi

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 13:38 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť spustili novú službu, ktorá bude pomáhať motoristom v núdzi

BRATISLAVA 2. apríla (SITA) - Národná diaľničná spoločnosť spúšťa dnes novú službu, ktorá bude pomáhať motoristom v núdzi. Diaľničná patrola bude k dispozícii na všetkých ťahoch diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Hlavnou úlohou služby je poskytnúť pomoc motoristovi v núdzových situáciách, v ktorých sa môže na diaľniciach ocitnúť," informuje NDS na svojej webstránke. Diaľničná patrola nenahrádza zložky Integrovaného záchranného systému. Služba je bezplatná, je zahrnutá v cene diaľničnej známky.

Úlohou Diaľničnej patroly je najmä pomoc motoristovi v núdzi, napríklad výmena kolesa a nahodenie rezervy, servisné doplnenie pohonných hmôt na dojazd na najbližšiu čerpaciu stanicu, odtiahnutie na najbližšiu odstavnú plochu či poskytnutie informácií o odťahových službách. Okrem toho budú vozidlá Diaľničnej patroly kontrolovať odpočívadlá, zjazdnosť, bezpečnostné zariadenia, dopravné značenie, oplotenie a ďalšie prvky diaľnic. 

 

Diaľničná patrola pracuje viac ako rok v pilotnom režime na niektorých úsekoch diaľnic D1, D2 a rýchlostnej cesty R1. Od augusta 2013 do konca januára 2015 pomáhali jej pracovníci pri 8 480 incidentoch. Pre pozitívny ohlas sa Národná diaľničná spoločnosť rozhodla prejsť do ostrej prevádzky. Oddnes bude operovať na všetkých ťahoch diaľnic a rýchlostných ciest. Tvorí ju 14 vozidiel s posádkou. Vo výbave majú prenosné dopravné značenie, bežné náradie motoristu, ďalej lopatu, krompáč, zdvihák, ťažné lano, hasiace prístroje, prostriedky na odstraňovanie ropných produktov, karty pomoci motoristom v 13 cudzích jazykoch či balíčky pre poskytnutie predlekárskej prvej pomoci. Núdzové telefónne číslo 0800 100 007 sa oddnes stalo číslom Diaľničnej patroly. "Centrálne operátorské pracovisko prevezme vašu telefonickú požiadavku a pošle za vami vozidlo Diaľničnej patroly," avizuje diaľničná spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies