Narodila sa bez rúk, napriek tomu pomáha a šije rúška nohami

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 08:38 • 2 min
Narodila sa bez rúk, napriek tomu pomáha a šije rúška nohami

Tridsaťdvaročná Norfarrah Syahirah Shaariová z Malajzie sa narodila bez rúk, napriek tomu jej nič nebráni v tom, aby sa zapojila do boja proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Pomáha šiť rúška a plášte pre zdravotnícky personál tamojších nemocníc, ktoré sa stretávajú s nedostatkom ochranných pomôcok.

 

Chce a ide to

Shaariová sa naučila ovládať šijací stroj nohami už pred rokmi, kedy si túžila ušiť vlastné oblečenie.

 

"Moje telo nezodpovedá konfekčným veľkostiam, teda mi všetko oblečenie musel niekto upravovať. Naučiť sa šiť teda pre mňa bolo niečím, čo by mi uľahčilo život," zverila sa Shaariová.

 

Nebolo to pre ňu ale vôbec jednoduché. Ako sama priznáva, naučiť sa úplné základy ju stálo veľa úsilia a trpezlivosti.

 

Avšak po ôsmich rokoch praxe už zvládne veľmi dobre ušiť aj zložitejšie veci, preto rada ponúkla svoju pomoc so šitím ochranných pomôcok.

 

Teší sa, že je nápomocná

S ďalšími svojimi kolegami je súčasťou programu Teluk Intan Community College, ktorý pracuje na výrobe ochranného zdravotníckeho vybavenia pre potreby malajzijských nemocníc.

 

"Je pre mňa naozajstnou cťou pomáhať zdravotníckemu personálu, ktorý sa stará o chorých s koronavírusom. Vďaka tomu, že viem šiť, som súčasťou skvelého tímu ľudí, ktorí ponúka nemocničnému personálu potrebné vybavenie," dodáva Shaariová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies