Vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska povedie k degradácii vzťahov

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 17:10 • 2 min
Vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska povedie k degradácii vzťahov

MOSKVA – Rozhodnutie Slovenska vyhostiť troch ruských diplomatov povedie k degradácii bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami, uviedla vo štvrtok na brífingu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. TASR prevzala správu od agentúry TASS.

slovakia

left justify in out

„Sme sklamaní z ďalšieho nevľúdneho kroku zo strany slovenských úradov. Pod prehnanou zámienkou sa rozhodli do 72 hodín vyhostiť troch diplomatických zamestnancov ruských zahraničných misií... Na pozadí démonizácie vzťahov s Ruskom zo strany Západu takáto politika zámerného zhoršovania na bilaterálnej úrovni vedie k degradácii našej spolupráce,“ povedala Zacharovová.

 

„Možno alebo zrejme sa Bratislava s rovnakou posadnutosťou snaží držať krok s ostatnými západnými krajinami, ktoré sú k nám nepriateľské, a tak sa zaviazala rozpútať protiruskú kampaň zrejme si neuvedomujúc, kam by ju to mohlo priviesť – a privedie, ak sa toto všetko nezastaví,“ dodala.

 

img

 

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok rozhodlo o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v SR. Dôvodom je ich pôsobenie v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. Slovensko k tomuto kroku pristúpilo na základe vyhodnotenia slovenských spravodajských služieb. V súvislosti s vyšetrovaním vyzvedačstva a korupcie prepojenej s Ruskou federáciou zadržala polícia viacero osôb. Spravodajskí dôstojníci ruskej vojenskej rozviedky GRU mali pôsobiť pod krytím diplomatickej misie ambasády.

 

Možno vás zaujme: Fúzia Avastu a NortonLifeLock môže poškodiť hospodársku súťaž



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies