Napoleona v novej výpravnej historickej dráme Ridleyho Scotta si zahrá Joaquin Phoenix

NETKY.SK • 13 Júl 2023, 14:30 • 2 min
Napoleona v novej výpravnej historickej dráme Ridleyho Scotta si zahrá Joaquin Phoenix

BRATISLAVA - Legendárny režisér Ridley Scott si fanúšikov získal filmovými hitmi, ako Votrelec, Blade Ranner či Gladiátor. V najnovšej výpravnej historickej dráme rozpráva o skutočnom chlapovi, ktorý to z vojaka dotiahol na generála a stal sa ikonickým francúzskym cisárom.

slovakia

left justify in out

Film Napoleon príde do slovenských kín 23. novembra, hlavnú úlohu stvárnil oscarový Joaquin Phoenix. "Hoci sa Scott veľmi zblízka pozerá na neúprosnú cestu k moci tohto legendárneho francúzskeho cisára, geniálneho vojenského vizionára a nemilosrdného politického stratéga, nie je to len taká hocijaká charakterová štúdia," približuje snímku distribučná spoločnosť Itafilm.

 

Avizuje titul plný vojen, geniálnych stratégií, bataliónov, lodí, koní, mečov, muškiet, diel, striel svištiacich vzduchom, krvi a kolosálnej skazy do posledného detailu.

Ako napovedá zverejnený trailer, diváci môžu očakávať monumentálne bojové scény, námorné boje, pevnosti, pyramídy, katedrály, paláce, ale aj ľstivé terénne pasce. V centre pozornosti, ako legendárny muž s kamennou tvárou a povestným generálskym klobúkom, stojí oscarový herec Joaquin Phoenix.

 

Úlohu cisárovnej Josephine, Napoleonovu polovičku, ktorá "vidí podstatne hlbšie do vášní za pozoruhodnou vodcovskou fasádou", stvárnila Vanessa Kirby (seriál Koruna, Mission Impossible - Odplata). Pod scenár sa podpísal David Scarpa, ktorý so Scottom spolupracoval na filme Všetky prachy sveta. Trailer filmu Napoleon si môžete pozrieť nižšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR, IMDB / Marek Nemček Foto: The Telegraph
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies