Župa začína s modernizáciou športového areálu pri gymnáziu v Hlohovci

NETKY.SK • 11 Január 2023, 18:30 • 2 min
Župa začína s modernizáciou športového areálu pri gymnáziu v Hlohovci

TRNAVA - Trnavský samosprávny kraj začína s modernizáciou vonkajšieho športového areálu pri Gymnáziu Ivana Kupca v Hlohovci, do ktorého investuje 623-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Stavebné práce by mali trvať šesť mesiacov.

Ako informoval odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja, súčasťou investície je výstavba dvoch viacúčelových ihrísk s umelým povrchom, ktorý je trvácny a ekologický. Rekonštrukciou prejde tiež atletická dráha a sektor skoku do diaľky. Súčasne bude vytvorená workoutová zostava, v rámci ktorej bude osadených osem kusov fitness zariadení. Areál bude nanovo osvetlený, pribudne v ňom aj prenosná trojradová oceľová tribúna pre zhruba 50 divákov.

„Pokračujeme v napĺňaní nášho ambiciózneho plánu na rozvoj športovej infraštruktúry naprieč celým Trnavským krajom. Som presvedčený, že aj týmto spôsobom zatraktívnime štúdium na župných stredných školách a podnietime záujem mladých ľudí o pohyb,“ povedal trnavský vicežupan Patrik Voltmann, ktorý má v kompetencii aj oblasť športu. Súčasťou projektu je aj revitalizácia okolitého priestoru.

Trnavská župa vyčlenila na výstavbu a modernizáciu telocviční a vonkajších športovísk pri svojich 13 župných stredných školách viac ako sedem miliónov eur. V roku 2022 bola dokončená výstavba novej telocvične pri Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Gbeloch, zrekonštruovaný športový areál Spojenej školy na ulici Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede, ako aj Gymnázia Ármina Vámbéryho s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede. Ukončená bola napríklad aj druhá etapa rekonštrukcie multifunkčného areálu pri Spojenej škole na ulici Jána Bottu v Trnave. Pred dokončením je nová telocvičňa pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede a modernizovaný športový areál pri Obchodnej akadémii v Senici.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies