Nález bomby vo Frankfurte si vynútil evakuáciu 60.000 ľudí

NETKY.SK • 3 September 2017, 11:37 • 2 min
Nález bomby vo Frankfurte si vynútil evakuáciu 60.000 ľudí

BERLÍN - Nemecké úrady uskutočňujú dnes posledné prípravy na zneškodnenie veľkej leteckej bomby z čias druhej svetovej vojny, ktorej nález si v meste Frankfurt nad Mohanom vynútil evakuáciu viac ako 60.000 jeho obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Bombu britskej výroby vážiacu 1,8 tony s približne 1300 kilogramovou výbušnou náplňou objavili stavební robotníci v utorok. Úrady vo Frankfurte nad Mohanom nariadili občanom bývajúcim v okruhu s polomerom 1,5 kilometra od miesta nálezu, aby opustili svoje domovy. Jedna z najväčších evakuačných akcií v povojnových dejinách Nemecka sa dotkla aj pacientov miestnych nemocníc a veľkého počtu seniorov.

 

Podobné operácie sú v Nemecku bežné aj 72 rokov po skončení druhej svetovej vojny. V meste Koblenz museli v sobotu evakuovať približne 20.000 ľudí, aby mohli pyrotechnici bezpečne zneškodniť 500 kilogramovú leteckú bombu americkej výroby.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies