Nálet NATO zasiahol dôležité ropné pole; zahynuli traja zamestnanci

NETKY.SK • 7 Apríl 2011, 07:08 • 2 min
Nálet NATO zasiahol dôležité ropné pole; zahynuli traja zamestnanci

Nálet NATO zasiahol dôležité ropné pole; zahynuli traja zamestnanci

slovakia

left justify in out

img

Líbya v stredu oznámila, že britský nálet zasiahol dôležité líbyjské ropné pole Sarír a poškodil ropovod spájajúci ložisko s prístavom na pobreží Stredozemného mora.

Pri britskom vzdušnom útoku v rámci operácie NATO zahynuli traja strážcovia ropného poľa a ďalší zamestnanci utrpeli zranenia, povedal novinárom námestník ministra zahraničných vecí Chálid Kaim.

Britské ministerstvo obrany sa zatiaľ k správe nevyjadrilo.

Kaim uviedol, že nálet poškodil ropovod spájajúci ropné pole s prístavom Hariga. "Nie pochýb, že táto agresia... je proti medzinárodnému právu a nezastrešuje ju rezolúcia OSN," povedal.

Ropné pole Sarír sa nachádza v líbyjskej Syrtskej kotline, ktorá obsahuje približne 80 percent známych ložísk severoafrickej krajiny. Obrovské ropné pole Sarír bolo nájdené v roku 1961.

Povstalecký hovorca v stredu už skôr uviedol, že produkcia na ropných poliach ovládaných povstalcami vo východnej Líbyi sa zastavila, keď sa dostali pod paľbu síl verných vodcovi Muammarovi Kaddáfímu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies