AKTUALIZÁCIA: Slovensko vyslalo 75 hasičov a 30 kusov hasičskej techniky na pomoc Grécku

NETKY.SK • 8 August 2021, 10:04 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Slovensko vyslalo 75 hasičov a 30 kusov hasičskej techniky na pomoc Grécku

Grécko trápia obrovské požiare. Veliteľ civilnej ochrany Nikos Hardalias uviedol, že hasiči v piatok bojovali so 154 požiarmi, pričom 56 z nich stále horí. Slovensko už vyslalo do Grécka hasičov aj techniku.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 8. augusta 11:00

Hasiči zaradení do Modulu pozemného hasenia lesných požiarov sa podľa šéfa rezortu vnútra zmobilizovali do 24 hodín a dnes približne o 8:00 ráno vycestovali z Bratislavy do Grécka.

„Modul je sebestačný vrátane elektrickej energie, ubytovania a stravovania na sedem dní, v prípade potreby je možné túto dobu predĺžiť,“ uviedol Mikulec.

Pozemný hasiaci modul je kombináciou fyzických síl a technických prostriedkov určený je na boj s požiarmi v lese. Hasiči majú v rámci modulu k dispozícii rôzne druhy techniky – od ľahkých zásahových vozidiel po ťažké a tiež napríklad štvorkolky alebo zásahové kontajnery.
 

Pôvodná správa

"Pri rozsiahlych lesných požiaroch, ktoré už niekoľko dní sužujú Grécko, sú pripravení pomôcť aj naši príslušníci," napísal na sociálnej sieti Roman Mikulec.

 

img

 

Súvisiaci článok: Slovenskí hasiči pomôžu Grékom v boji proti lesným požiarom

 

V sobotu o tom informovala i  hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová. Dodala, že HaZZ zaslal Grécku zoznam techniky, ktorá môže byť vyslaná na pomoc pri hasení rozsiahleho požiaru neďaleko Atén.

 

Prečítajte si tiež: Grécko prehráva boj s lesnými požiarmi! Miestnym hasičom prišli na pomoc kolegovia zo zahraničia

 

Stovky hasičov zápasia s plameňmi už zhruba päť dní. "Hasičský a záchranný zbor je pripravený na pomoc vyslať 72 príslušníkov zaradených v Module pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí, ktorí si na mieste dokážu vybudovať sebestačný tábor na niekoľko dní. Podľa posledných informácií stále čakáme na akceptáciu z gréckej strany, po ktorej budú naši hasiči schopní okamžite vyraziť. Ďakujem!," dodal Mikulec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies