Hráčov z Tipsportligy teší, že si môžu zahrať po boku hviezd z NHL

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 09:33 • 2 min
Hráčov z Tipsportligy teší, že si môžu zahrať po boku hviezd z NHL

PIEŠŤANY - Do kádra slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na domáce MS (10.-26. mája), pribudlo už aj kvarteto finalistov z Tipsport Ligy. Bystričania Tomáš Zigo a Mário Lunter si oslavy zisku majstrovského titulu nemohli dlho užívať, lebo ich čakala cesta do Piešťan, kde sa pridali k národnému tímu a v nadchádzajúcich dňoch zabojujú o miestenky na svetový šampionát.

slovakia

left justify in out

"Oslavy boli ťažké, ale, chvalabohu, sme ich prežili. Som rád, že tu môžem byť," usmieval sa Lunter. "Je super, že vedenie reprezentácie nezabúda ani na hráčov z Tipsport Ligy a dáva im šancu. Ja osobne sa cítim skvele. Po dvoch sezónach som mal konečne super letnú prípravu, zranenie ma už netrápi. Som pripravený nechať na ľade všetko."

 

Jeho spoluhráč z majstrovskej Banskej Bystrice Tomáš Zigo vníma zvýšenú konkurenciu v národnom tíme. Možnosť zahrať si na domácich MS je pre hráčov obrovské lákadlo. "Pozvánka do reprezentácie ma určite potešila. Som rád, že tu môžem byť a že môžem zabojovať o miestenku na šampionát. Konkurencia je určite veľká. Každý si chce zahrať na domácich MS. Teším sa na to a všetkými silami o to zabojujem. Dám do prípravných zápasov maximum," vyslovil sa 27-ročný center.

 

 

K reprezentačnému tímu sa pripojili už aj posily z NHL. Pre hráčov z Tipsport Ligy je veľkým povzbudením, že môžu trénovať a nastupovať s takými skúsenými borcami, akými sú Andrej Sekera, Tomáš Tatar či Richard Pánik. "Je to super. Doteraz som ich sledoval iba v televízii, alebo hral na PlayStation. Teším sa na to, že si budem môcť s nimi zahrať na ľade," poznamenal Zigo a priznal, že pozorne sledoval doterajšie výsledky národného tímu v príprave.

 

Trénerov budú môcť zaujať už v piatok a sobotu, keď sa Slováci stretnú v Trenčíne a Nitre v dvoch prípravných zápasoch s Českom. "Je to tradičné derby. Veľmi sa na tie zápasy teším. Verím, že dostanem šancu," dodal Zigo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies