V ruinách domu, kde sa odpálil Bagdádí, prežilo šteniatko

NETKY.SK • 1 November 2019, 16:12 • 2 min
V ruinách domu, kde sa odpálil Bagdádí, prežilo šteniatko

"Zdochol ako pes," vyhlásil o smrti Bagdádího americký prezident Donald Trump. Celá operácia mala paradoxne veľkého psieho hrdinu - sučku Conan, ktorá sa na vodcu Islamského štátu vrhla a pri výbuchu bola zranená. Teraz sa ale navyše ukázalo, že útok dokázalo prežiť malé šteňa, ktoré objavili novinári v ruinách komplexu.

slovakia

left justify in out

Malé šteňa objavil fotograf Fared Alhor, ktorý prišiel na miesto dokumentovať následky útoku na Bagdádího. Šteňa sa potulovalo pri troskách domu, v tesnej blízkosti svojej mŕtvej matky, ktorá útok v Baris neprežila.

 

Alhor, sám veľký milovník zvierat, nezniesol pomyslenie, že by opustené osirelé šteňa nechal napospas osudu, čo by pre zviera takmer určite znamenalo skorý a trpký koniec.

 

"Pýtal som sa všetkých v okolí, či by sa ho nemohli ujať, až sa ma jeden muž spýtal, či si ho nechcem vziať sám," uviedol Alhor pre CNN.

 

 

Fotograf sa teda nakoniec rozhodol, že si šteňa ponechá. To znamenalo vrátiť sa do tridsať kilometrov vzdialeného domova pre zásoby a bedňu, v ktorej by mohol šteňa previezť. Keďže Alhor nemá auto, strastiplnú cestu musel absolvovať trikrát na motorke.

 

Napriek nebezpečenstvu na ceste a veľmi nepríjemnému počasiu sa to Alhorovi podarilo. Šteňa, ktoré fotograf pomenoval Bobe (číta sa Boby), už absolvovalo veterinárnu prehliadku a prvýkrát sa hralo s ostatnými šteňatami u Alhorovho kamaráta. Alhor priznáva, že chovať psa pre neho bude finančnou záťažou, ale je si istý, že svojmu novému štvornohému spoločníkovi dokáže zabezpečiť dobrý život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies