Najnovšie zbrane armády: Živý hmyz s nanotechnológiami!

NETKY.SK • 22 Október 2014, 17:08 • 2 min
Najnovšie zbrane armády: Živý hmyz s nanotechnológiami!

NEW YORK - Zdá sa Vám to nemožné? Hybrid Insect Micro-Electro-Mechanical Systems – ide o takzvaný cybug program armády, kde je hmyz upravený a na diaľku kontrolovaný operátorom.

slovakia

left justify in out

Tieto cyberbugs, alebo robotické živé chrobáky a lietajúci hmyz, majú do tela priamo implemetnovanú elektroniku, pomocou ktorej operátor môže získavať informácie o okolí, alebo meniť dráhu letu hmyzu

 

Pre tieto účely sú najčastejšie používané včely, alebo väčšie chrobáky. Úspešné testy boli vykonávaná aj na húseniciach motýlov, kde sa elektronika implementovala pred zakuklením húsenice.

 

Títo malí vojaci sú dnes posielaní do vojenských akcií, kde vyhľadávajú míny, alebo zbrane hromadného ničenia. Špeciálne jednotky hmyzu navyše disponujú aj mikrofónom pre odpočúvanie, alebo detektorom jedovatých plynov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies