Podľa Branislava Gröhlinga by sa v najbližších týždňoch mohli otvárať ďalšie ročníky. Ľudí vyzval k zodpovednosti

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 15:03 • 2 min
Podľa Branislava Gröhlinga by sa v najbližších týždňoch mohli otvárať ďalšie ročníky. Ľudí vyzval k zodpovednosti

SLOVENSKO - Pandemická situácia sa na Slovensku pomaly zlepšuje, takže prechod z celoslovenského na regionálny Covid automat je opäť o niečo reálnejší.

slovakia

left justify in out

S prechodom na regionálny Covid automat súvisí aj umožnenie otvárania ďalších ročníkov v školách. Minister školstva, vedy, výskumu a športu  Branislav Gröhling preto apeluje na dodržiavanie preventívnych opatrení.

 

img

 

"V posledných dňoch sme komunikovali s novým premiérom aj s epidemiologickým tímom. Situácia vyzerá priaznivo, dnes opäť klesol počet hospitalizovaných, a ak sa podarí udržať tento trend aj po Veľkej noci, mohol by sa v nasledujúcich týždňoch Covid automat prepnúť na regionálnu úroveň, čo by znamenalo otváranie ďalších ročníkov," napísal minister školstva na sociálnej sieti.


Minister nezabudol podotknúť, že Veľká noc je pomerne kritickým obdobím, počas ktorého dochádza k častejšiemu stretávaniu domácností, a teda aj k vyššiemu riziku šírenia vírusu. "Chcel by som preto vás všetkých veľmi pekne poprosiť, aby sme boli cez Veľkú noc čo najzodpovednejší a aby sme sa snažili znížiť akékoľvek riziko nákazy. Čím budeme všetci zodpovednejší, tým rýchlejšie bude možné vrátiť ďalšie ročníky a stupne späť do škôl v jednotlivých okresoch," dodal Branislav Gröhling. V závislosti od vývoja situácie by sa dalo predpokladať, že k prechodu z celoslovenského do regionálneho Covid automatu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch.

 

Mohlo by vás zaujímať: Spúšťa sa projekt pre žiakov, ktorí potrebujú pomôcť doučovaním


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies