New York bojuje s osýpkami, primátor nariadil povinné očkovanie

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 08:36 • 2 min
New York bojuje s osýpkami, primátor nariadil povinné očkovanie

NEW YORK - Primátor mesta New York Bill de Blasio sa do boja s osýpkami púšťa radikálne, v niektorých častiach Brooklynu bude očkovanie povinné.

slovakia

left justify in out

New York v poslednom období v dôsledku nezodpovednosti mnohých rodičov bojuje s opätovným návratom osýpok, ktoré sa stávajú čoraz väčšou hrozbou. Z tohto dôvodu bol primátor mesta New York nútený vyhlásiť zdravotnú pohotovosť. Tá sa týka niektorých častí Brooklynu, kde bude očkovanie proti osýpkam povinné pre všetkých, ktorí s ochorením môžu prísť do kontaktu. Vysoký počet prípadov osýpok zaznamenali najmä v radoch príslušníkov ultraortodoxnej židovskej komunity.

 

img

 

Toto nekompromisné nariadenie sa týka všetkých ľudí žijúcich alebo pracujúcich v štyroch lokalitách Williamsburgu v severozápadnom Brooklyne, kde mnohí z náboženských dôvodov vakcináciu odmietli. Nakoľko však šírenie nákazy ohrozuje širokú verejnosť, zaočkovať sa teraz budú musieť dať všetci. Židovské texty, ani miestne židovské úrady pritom nemajú námietky. "Nastal čas, aby sme prijali silovejší prístup," vyhlásil de Blasio. Situáciu treba zvrátiť kým sa to dá zrealizovať relatívne rýchlo, doplnil.

 

img

 

Podľa nových pravidiel každý, kto sa nedal zaočkovať proti osýpkam, mumpsu a rubeole (vakcína MMR), alebo nemá potvrdenie o imunite, riskuje pokutu vo výške 1000 dolárov. Vedenie mesta tiež varovalo, že židovským náboženským školám a centrám dennej starostlivosti slúžiace miestnej ortodoxnej židovskej komunite hrozia pokuty a prípadne aj zavretie, ak dočasne nevylúčia neočkovaných žiakov.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies