Najmladšia kandidujúca strana do nadchádzajúcich parlamentných voľbách má v priemere 41 rokov, najstaršia 58

NETKY.SK • 30 Júl 2023, 19:00 • 2 min
Najmladšia kandidujúca strana do nadchádzajúcich parlamentných voľbách má v priemere 41 rokov, najstaršia 58

Bratislava 30. júla (TASR) - Najmladším kandidujúcim subjektom v nadchádzajúcich parlamentných voľbách je Progresívne Slovensko s priemerným vekom kandidátov takmer 41 rokov po zaokrúhlení. Nasleduje Hlas-SD s priemerným vekom takmer 44 rokov.

slovakia

left justify in out

Najstaršími sú naopak Komunistická strana Slovenska s vekom okolo 58 rokov a Vlastenecký blok, ktorý má v priemere takmer 58 rokov. Nasleduje Spravodlivosť s priemerným vekom 53 rokov.

Z parlamentných strán je najmladšia SaS s priemerným vekom 44 rokov. Najstarší je Smer-SD, ktorý má v priemere cez 52 rokov.

Najstarším kandidátom je 90-ročný Ladislav Lysák, ktorý kandiduje za hnutie Republika. Druhý najstarší má 86 rokov a je ním Alojz Luknár z kandidátky strany Spoločne občania Slovenska. Najmladších, teda 21-ročných kandidátov, je celkovo šesť na kandidátkach piatich subjektov. Dvaja sú na kandidátke subjektu Spoločne občania Slovenska a po jednom kandidujú aj za subjekty združené okolo Maďarského fóra, za MySlovensko, Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota a za ĽSNS.

 

Predčasné parlamentné voľby sa budú konať 30. septembra 2023, kandiduje v nich 25 politických subjektov. Volič môže do obálky vložiť jeden hlasovací lístok bez úprav alebo na ňom zakrúžkovať preferovaných kandidátov z listiny danej strany. Najviac však môže odovzdať štyri preferenčné krúžky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Ministerstvo vnútra (MV) SR Foto: Nitrianske Pravno
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies