Natáčanie filmu Gladiator 2 skončilo a Ridley Scott s Paulom Mescalom sa s prácou rozlúčili celkom zaujímavým spôsobom

NETKY.SK • 18 Január 2024, 19:45 • 2 min
Natáčanie filmu Gladiator 2 skončilo a Ridley Scott s Paulom Mescalom sa s prácou rozlúčili celkom zaujímavým spôsobom

Nakrúcanie Gladiátora 2 sa radilo vcelku tŕnistou cestou. Už v júni 2001 sa v Hollywoode začalo premýšľať o tom, ako na tento oceňovaný historický dobrodružný film nadviazať, ale bohužiaľ sa až teraz podarilo niektorú z týchto myšlienok realizovať. Ridley Scott sa po Napoleonovi vrhol do tohto projektu, a hoci sa podľa pôvodného plánu malo začať nakrúcať v máji 2023, stalo sa tak s miernym oneskorením až v júni.

slovakia

left justify in out

V polovici júla si potom však štrajk hollywoodskych hercov a scenáristov vynútil zastavenie prác na tomto filme a až začiatkom decembra boli práce obnovené. Dobrou správou však je, že vzhľadom na to, že bola natočená zhruba polovica materiálu, mohli ho počas štrajku zostrihať, takže pôvodný dátum premiéry 22. novembra 2024 sa zdá byť zatiaľ reálny. Už len preto, že nakrúcanie, ktoré prebiehalo prevažne na Malte, sa včera konečne skončilo.

 

Ridley Scott, ktorý film režíroval, a herec Paul Mescal, ktorý hrá hlavnú rolu, zverejnili na oslavu tohto výnimočného dňa dve fotografie. Na jednej z nich je napísané v preklade "Je koniec", zatiaľ čo na druhej sa obaja usmievajú a fajčia cigary ako správni chlapi (ako vidieť na spomínaných fotografiách nižšie).

Herec Paul Mescal (27) je jedným z najväčších hereckých talentov našej doby, ktorý si vo filme zahrá postavu Luciusa Verusa, ktorého sme už ako chlapca videli v prvom diele vydanom v roku 2000. V pôvodnom obsadení síce chýba Russell Crowe, ale vráti sa Connie Nielsen, ktorá hrá jeho matku, a Derec Jacobi, zatiaľ čo v úlohe cisára sa objaví Joseph Quinn zo seriálu Stranger Things a Fred Hechinger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, IMDB, Deadline, Hollywood Reporter, Foto: IMDB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies