Najlepším someliérom planéty je Jon Arvid Rosengren zo Švédska

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 08:31 • 2 min
Najlepším someliérom planéty je Jon Arvid Rosengren zo Švédska

MENDOZA - Najlepším someliérom planéty je Jon Arvid Rosengren (31), ktorý triumfoval na súťaži usporiadanej Medzinárodnou asociáciou špecialistov na víno v argentínskej Mendoze. Ďalšie stupne víťazov obsadili David Biraud z Francúzska a Julie Dupouyová z Írska.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Víťazný Švéd pracuje v newyorskej reštaurácii Charlie Bird a neoficiálny titul svetového šampióna z Mendozy mu iba ďalej rozšíri už aj tak bohatú zbierku trofejí. V argentínskom dejisku súťaže sa presadil v konkurencii ďalších 61 súťažiacich z 58 krajín sveta.

 

Medzi 15 finalistami súťaže nebol Rosengren ani zďaleka jediným predstaviteľom Škandinávie, v osobe Paz Levinsonovej mala však nielen usporiadateľská Argentína, ale celá Latinská Amerika jediného finalistu.

 

Súťažiaci museli preukázať svoje schopnosti nielen v podávaní a ochutnávaní vína, ale aj vo vedomostiach z vinárstva a gastronómie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies