Najkrajšie rozprávkové destinácie v Európe

NETKY.SK • 30 November 2023, 09:27 • 2 min
Najkrajšie rozprávkové destinácie v Európe

Známy cestovateľský portál European Best Destination zostavil najkrajšie miesta na našom kontinente, kde sa budete cítiť ako v rozprávke. Skrášlite si obdobie očakávania Vianoc výletom do týchto rozprávkových scenérií...

slovakia

left justify in out

Čarovné dedinky ako z pohľadníc, veľkolepé zámky, v ktorých akoby zastal čas, stredoveké pevnosti, tajomné ostrovy... Vyberte si niektorú z najkrajších rozprávkových destinácií Európy, ktoré vám navodia čarovnú atmosféru a vezmú späť v čase.

1. Zámok Eltz, Nemecko

Nádherná pevnosť, týčiaca sa nad riekou Mosela, akoby nedotknutá časom. Zámku sa naozaj podarilo ochrániť pred akýmikoľvek vojnami a inými katastrofami, a tak tu už osem storočí tu nájdete mnoho vecí, ako kedysi.
Je obklopený nádhernými lesmi juhozápadného Nemecka, medzi mestami Koblenz a Trier, na skale vo výške 70 metrov. Pýši sa nielen tým, že je jeden z najkrajších nemeckých hradov, ale aj faktom, že sa oňho stará celé storočia jedna rodina – potomkovia rodiny Eltz.

2. Mont Saint Michel, Francúzsko
 
O Mont Saint Michel snívajú cestovatelia z celého sveta. Príďte do Normandie a objavte toto jedinečné miesto. Čarovný ostrov s opátstvom, ktoré sa vzpiera gravitácii, patria k najúžasnejším francúzskym pamiatkam. Tento svätý ostrov, ktorý bol po stáročia jedným z hlavných pútnických miest Európy, je dnes zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO, rovnako ako jeho úchvatný záliv.
 
Príbeh o tom, ako  toto miesto stalo veľkým kresťanským pútnickým miestom, siaha až do začiatku 8. storočia, keď Aubert, biskup neďalekého mestečka Avranches na vrchole kopca vyhlásil, že sám archanjel Michael na neho naliehal, aby dal postaviť kostol na vrchole ostrova priamo na mori.

3. Tossa de Mar, Španielsko

Malebné starobylé mestečko v Katalánsku, v provincii Girona, na pobreží Costa Brava. Nájdete tu očarujúcu stredovekú pevnosť,  romantické pobrežie, krásne okolie, výborné služby.

Prechádzka po starom meste a jeho kamenných uličkách je ako fascinujúca návšteva histórie. Nenechajte si ujsť nádherný výhľad na záliv, v ktorom mestečko leží. Neobíďte ani štvrť tradičných rybárov, či neďalekú prírodnú rezerváciu Cadiretes.

 

4. Colmar, Francúzsko

Realita tohto mestečka predčí aj tie najkrajšie pohľadnice. Farebné fasády, kvety v oknách, pokojný kanál tiahnúci sa ako modrá stužka celým mestom.
 Malé Benátky Alsaska, ako sa Colmaru často hovorí, vás dostanú svojou rozprávkou atmosférou tak, že sa vám odtiaľto nebude chieť odísť. Okrem jeho samotnej krásy tu nájdete niekoľko zaujímavých múzeí, či ochutnať výborné alsaské vína.

5. Neuschwanstein, Nemecko
 
Zámok Neuschwanstein je určite jeden z najčarovnejší zámkov v Európe, ak nie ten naj. Pre verejnosť je otvorený od roku 1886 a je jedným z klenotov cestovného ruchu v Bavorsku. Je tiež jedným z najvyhľadávanejších zámkov, ktorý každoročne navštívi viac ako milión návštevníkov z celého sveta.
 
 Do samoty v nádhernom prostredí hradu sa uchyľoval kráľ Ľudovít II., ktorý dal zámok postaviť, prezývaný aj "plachý kráľ", pretože neznášal život v ruchu spoločnosti.
Krása zámku je taká neprekonateľná, že inšpirovala viacerých tvorcov niekoľkých Disney rozprávok, ktorí si jeho podobu „požičali“. Jeho návšteva je nezabudnuteľná v každom období, určite aj v zime, keď sú okolité končiare romanticky zasnežené.

6. Bled, Slovinsko

Bledské jazero je jedným z najmalebnejších miest v Slovinsku. Toto malé jazero ponúka všetky ingrediencie pre dokonalý oddych: hrad týčiaci sa vysoko na svahu, pekný ostrovček, ktorý môžete navštíviť, turistické chodníky, odľahlé miesta na kúpanie, impozantné hory aj výborné služby v okolí.

Výlet sem môžete spojiť aj s návštevou neďalekej Postojnskej jaskyne, Triglavského národného parku, či neďalekého mesta Piraň.  Doprajte si romantickú plavbu po jazere.

   

7. Hrad Ravadinovo, Bulharsko
 
Je to jeden z najkrajších hradov v Európe a jedna z najnavštevovanejších pamiatok v Bulharsku. Hrad Ravadinovo, nazývaný aj "Hrad zamilovaný do vetra" je dielom jedného z posledných rytierov modernej doby Georgi Tumpalov.
 
Rytier Tumpalov premenil svoj detský sen na skutočnosť: sám vytvoril hrad, nakreslil a navrhol každý jeho obrys, každú z honosných miestností a krásnu záhradu okolo hradu.
 
Nachádza sa neďaleko Sozopolu a Burgasu, celý je postavený z metamorfovaného vápenca z pohoria Strandža, obsahujúceho mikrodiamanty. Vďaka tomu získava ráno mierne ružový nádych, cez deň je bielučký ako mramor a večer za svitu mesiaca rozprávkovo žiari.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies