Pre Inter urobím všetko, vravel po víťaznom derby Škriniarov kouč Conte

NETKY.SK • 22 September 2019, 11:18 • 2 min
Pre Inter urobím všetko, vravel po víťaznom derby Škriniarov kouč Conte

MILÁNO - Osemročnú nadvládu futbalistov Juventusu Turín v talianskej Serie A by mohol v aktuálnej sezóne 2019/2020 ukončiť bývalý hráč a tréner "bianconeri" Antonio Conte. Celoživotný fanúšik "Juve" zasadol v medzisezónnom období na lavičku konkurenčného Interu Miláno a na San Sire si počína veľmi dobre. "Nerazzurri" víťazne zvládli aj sobotňajšie ligové derby proti AC Miláno (2:0) a po štyroch kolách sú s plným bodovým ziskom na 1. pozícii práve pred Juventusom (10).

slovakia

left justify in out

"Už som to niekoľkokrát povedal a ešte to veľakrát vyslovím, že dnes som najväčším fanúšikom Interu. Pre tento klub vôbec nespím, dávam mu všetko, čo môžem. Takto som predtým fungoval aj v Chelsea, v Juventuse a pri talianskej reprezentácii," poznamenal 50-ročný rodák z Lecce.

Víťazstvo Interu v prestížnom "Derby della Madonnina" zariadila spoľahlivá hra defenzívy aj so slovenským stopérom Milanom Škriniarom a gólové údery odvekému rivalovi zasadili Chorvát Marcelo Brozovič s Belgičanom Romelom Lukakom. Vôbec prvýkrát od roku 1999 došlo k situácii, že Inter neprehral v siedmich milánskych derby po sebe. Aj táto štatistika v kombinácii s líderským postom pridáva Contemu u fanúšikov Interu čoraz viac plusových bodov.

 

obrazok


"Nestarám sa, či ma niekto akceptuje alebo nie. Chcem iba to, aby ľudia pochopili, že kým trénujem Inter, urobím preň maximum tak, ako som to robieval aj na predchádzajúcich pôsobiskách," dodal Conte, ktorý v drese Juventusu dovedna 5-krát vyhral talianske "scudetto" a ďalšie tri tituly pridal ako kormidelník turínskeho mužstva.

AC Miláno sa v zápase zmohol iba na jednu strelu a mohol ďakovať brankárovi Gianluigimu Donnarummovi, že konečné skóre v prospech protivníka nebolo ešte výraznejšie. "Medzi týmito dvomi mužstvami je rozdiel v skúsenostiach. V úvodnej štvrťhodine sa nám túto medzeru darilo zmenšovať a myslím si, že to bol vyrovnaný zápas. Po inkasovaní prvého gólu sa nám však nepodarilo zareagovať na nepriaznivý vývoj," vyhlásil lodivod "rossoneri" Marco Giampaolo, ktorého zverenci v úvodných štyroch kolách dvakrát zvíťazili a dvakrát prehrali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona