Najbezpečnejšou krajinou pre samotárskych cestovateľov je Singapur

NETKY.SK • 4 Február 2019, 17:04 • 2 min
Najbezpečnejšou krajinou pre samotárskych cestovateľov je Singapur

Singapur je najbezpečnejšou krajinou pre tých, čo radi cestujú úplne sami. Vyplynulo to z prieskumu servera WeGoPlaces založeného na dátach Svetového indexu mieru a analytickej spoločnosti Gallup. V prvej desiatke figurujú ďalej najmä európske krajiny, naopak tými najriskantnejšími sú Venezuela a Afganistan.

slovakia

left justify in out

Na základe pozbieraných dát si Singapur, ktorý všeobecne zaujíma pozíciu jedného z najbezpečnejších štátov sveta, vyslúžil celkové skóre 97 bodov. "Veľmi bezpečne sa tu cítia sami obyvatelia, preto je tento mestský štát ideálny pre sólo cestovanie," napísal server WeGoPlaces. Singapur nasledujú Nórsko, Island a Fínsko s 93 bodmi a prekvapivo s 91 Uzbekistan. Prvú desiatku potom uzatvárajú Hongkong, Švajčiarsko, Kanada, Indonézia a Dánsko.

 

Čo sa týka tých najviac mierumilovných krajín, zaujíma podľa dát Svetového indexu mieru prvú priečku Island, a to už celých 10 rokov. V tesnom závese za ním sú Nový Zéland, Rakúsko, Portugalsko a Dánsko. Ak vynecháme vo výbere Zéland, je podľa indexu Európa najmierumilovnejším kontinentom sveta.

 

V noci so strachom

 

Na druhej strane barikády, teda čo sa týka najriskovejších krajín pre sólo cestovateľov, stojí Venezuela s iba 44 bodmi a Afganistan so 45. Prvej desiatke ďalej dominujú najmä africké štáty, ako sú Južný Sudán, Gabon, Libéria, Juhoafrická republika, Botswana či Sierra Leone. Riskantné sú pre cestovateľov bez sprievodu tiež Mexiko a Dominikánska republika.

 

Server WeGoPlaces radí v prípade cestovania do takýchto krajín veľkú obozretnosť. Napríklad len 17 percent obyvateľov Venezuely uviedlo, že sa cíti bezpečne, keď ide v noci po ulici, a len 24 percent verí miestnej polícii. Skoro polovici potom boli v posledných rokoch ukradnuté peniaze. Viac krádeží ohlásili už len obyvatelia Afganistanu, Ugandy a Južného Sudánu.

 

Pri cestách do Venezuely existuje kvôli tamojšej napätej situácii množstvo bezpečnostných rizík, a to predovšetkým v hlavnom meste Caracase.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies