Náhle záplavy v Číne si vyžiadali životy 21 robotníkov

NETKY.SK • 21 August 2013, 12:29 • 2 min
Náhle záplavy v Číne si vyžiadali životy 21 robotníkov

PEKING - Najmenej 21 čínskych robotníkov zahynulo po náhlej povodni, ktorá zasiahla stavenisko v severozápadnej čínskej provincii Čching-chaj. Traja ľudia sú nezvestní, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Povodeň zasiahla oblasť v utorok. Záchranári dnes pokračovali v pátraní po nezvestných, uviedla agentúra Sinchua. Sedem zranených previezli do nemocnice.

Odľahlý región leží medzi vysokými horami, približne 25000 kilometrov západne od hlavného mesta Peking. Náhle záplavy spôsobené silným dažďom sa v tejto oblasti vyskytujú často a predstavujú hrozbu pre miestnych obyvateľov a dobrodruhov, ktorých priťahujú miestne hory, píše AP.

Rozsiahle záplavy si za uplynulých niekoľko dní v celej Číne vyžiadali viac než 200 obetí na životoch a nezvestných. Povodne a zosuvy pôdy v južnej Číne spôsobil najme tajfún Utor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies