Na ZOH 2018 vstupenky od 15 eur, hokejové finále od 229 eur

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 12:47 • 2 min
Na ZOH 2018 vstupenky od 15 eur, hokejové finále od 229 eur

PJONGČANG - Od 15 do 689 eur budú stáť vstupenky na súťaže zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu. Účasť na otváracom a záverečnom ceremoniáli vyjde o niečo drahšie na 168 až 1147 eur.

slovakia

left justify in out

Ceny zverejnili juhokórejskí organizátori. Prvý balík sa do predaja dostane v októbri tohto roku online prostredníctvom oficiálnej stránky.


Cenová politika ázijských hostiteľov sa významne neodchýlila od predchádzajúcich ročníkov ZOH, rámcové podujatia stáli približne rovnako aj v roku 2010 vo Vancouveri, oproti Soči 2014 sú dokonca o niečo lacnejšie. Zhruba polovica lístkov na 15 športových disciplín programu sa zmestí do hladiny 61 eur, aby boli dostupné širšej verejnosti.


Podľa generálneho riaditeľa marketingového úseku Om Čchan-wanga cenotvorbe predchádzal dôsledný prieskum trhu. Najlacnejšie vraj budú vstupenky na biatlon či sánkovanie, teda odvetvia, ktoré sú pre ázijské publikum menej známe. Na opačnom póle záujmu sa ocitlo finále mužského hokejového turnaja, ceny sa tu začínajú na 229 eurách, najlepšie miesta štadióna v Gangneungu budú vyvážené 689 eurami. "Pokiaľ ide o hokejový turnaj, išli sme trochu vyššie, pretože je to tradične populárne odvetvie. Spravili sme si prieskum v Severnej Amerike a nebudeme mať problém s predajom," konštatoval podľa insidethegames.biz Om. Vysoko sú nastavené aj ceny krasokorčuliarskych súťaží, pohybovať sa budú v intervale 115 až 612 eur.


Pre radových divákov je vyčlenených celkovo 1 170 000 vstupeniek. Usporiadatelia počítajú sa tým, že predajú 90 percent z nich, čo by znamenalo príjem 133 milióna eur. Sedemdesiat percent pôjde na domáci trh v Kórejskej republike. Päťdesiatpercentné zľavy si môžu uplatniť vojnoví veteráni a hendikepovaní.
Ceny lístkov pre paralympijské zimné olympijské hry 2018 zverejnia budúci rok.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies