Volkswagen Slovakia pozastaví od 17. júla výrobu na tri týždne

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 09:00 • 2 min
Volkswagen Slovakia pozastaví od 17. júla výrobu na tri týždne

BRATISLAVA - Bratislavský závod Volkswagen Slovakia pozastaví od 17. júla na tri týždne výrobné linky. Závod na výrobu komponentov v Martine preruší produkciu od 24. júla na dva týždne.

slovakia

left justify in out

Ide o pravidelnú letnú odstávku, počas ktorej je naplánovaných viac ako 200 technických aktivít naprieč prevádzkami. Informovala o tom spoločnosť Volkswagen Slovakia. "Plánovaná letná odstávka výroby predstavuje čas na rozsiahle prestavby a technické práce, ktoré nie je možné uskutočniť počas plnej prevádzky. V bratislavskom závode preto zostane v tom čase v nasadení niekoľko stoviek zamestnancov, ktorým bude s naplánovanými prácami vypomáhať približne 1700 pracovníkov dodávateľských firiem," uviedla spoločnosť.

 

Okrem pravidelnej údržby v oblastiach výroby, infraštruktúry, zásobovania energiou a financií bude bratislavský závod realizovať technologické prestavby. Pôjde najmä o výmenu úpravy výrobných a prevádzkových zariadení, robotov, automatizačnej, manipulačnej a dopravnej techniky a integráciu budúcich projektov. Prestavby budú v karosárňach, lakovni a oboch montážnych halách. 

Výrobný závod Martin pozastaví prevádzku na dva týždne. Časť zamestnancov sa bude venovať údržbe zariadení a ďalších prácam, ktoré nie je možné vykonávať počas bežiacej výroby. Prebehnú aj prípravy na výrobu nového diferenciálu pre elektrické pohony. Volskwagen Slovakia je na Slovensku najväčšou firmou z hľadiska obratu a jeden z najväčších zamestnávateľov. V roku 2022 mal obrat 9,73 miliardy eur a zamestnával viac než 10.000 ľudí. Zároveň vyprodukoval 268.685 vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Volkswagen Slovakia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies